Πέντε ψαγμένα γυμναστήρια που αξίζει να ξέρεις στην Αθήνα

Γιατί το καλοκαίρι δεν είναι όσο μακριά νομίζεις

"Το καλοκαίρι δεν είναι μακριά". Ακούω συνέχεια τη συγκεκριμένη φράση τον τελευταίο καιρό και η εμπειρία μου, μου λέει, πώς από εδώ και στο εξής θα ακούγεται εμμονικά συχνά, ιδίως για τις δεσποινίδες και τις κυρίες που προβλέπουν και επιθυμούν να μπουν υπερήφανα στο αγαπημένο τους μπικίνι σε λίγους μήνες.

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Είτε ανήκεις σε αυτό το τύπο ανθρώπου (που βλέπει μπροστά), είτε είσαι της τελευταίας στιγμής, ήρθε η ώρα να μάθεις κάποια γυμναστήρια της πόλης, που το καθένα στον τομέα του, είναι κορυφαία και εξιδεικευμένα. Γιατί η ουσία δεν βρίσκεται στο να είμαστε fit το καλοκαίρι (μόνο), αλλά να διασκεδάζουμε φροντίζοντας το σώμα μας και την υγεία μας όλο το χρόνο βάζοντας την άσκηση στο πρόγραμμα ως κομμάτι του τρόπου ζωής μας.

Βρήκαμε 5 γυμναστήρια, τελείως διαφορετικά μεταξύ τους, με ένα κοινό ωστόσο στοιχείο: την καθιέρωση του wellness ως μοτίβο καθημερινότητας, Τσέκαρε λοιπόν ποιο από τα παρακάτω είναι πιο κοντά στις ανάγκες σου και ποιο σου κάνει κλικ γιατί το επόμενο βήμα είναι να τικάρεις τo status active στο σώμα σου.

  • Wellness Fit, boutique & value for money

Θα το βρεις στο Χαλάνδρι, συγκεκριμένα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και τον αριθμό 65. Λειτουργεί έξι ημέρες την εβδομάδα (την Κυριακή είναι κλειστό) από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, συγκεκριμένα από τις 08.00 έως τις 22.00. Ο προσεγμένος χώρος εκτείνεται σε δύο ορόφους, χωρίς ωστόσο να του λείπει τίποτα συγκριτικά με "μεγαθήρια-γυμναστήρια" (εκτός των αιθουσών διδασκαλίας υπάρχει αίθουσα για μασάζ, χώρος για λιπομετρήσεις, αποδυτήρια, και αίθουσα για nail spa). Συνδυάζει με άλλα λόγια boutique μέγεθος και high level υπηρεσίες. Μοντέρνο και minimal design προδιαθέτουν από το πρώτο κιόλας λεπτό τον αθλούμενο και συνωμοτούν στο να νιώσεις οικεία και ευχάριστα.

Θα σε κερδίσει γιατί: Εκπέμπει έναν boutique χαρακτήρα που σπάνια συναντάς σε γυμναστήριο, χωρίς ωστόσο να στερεί τίποτα σε δυνατότητες στους θαμώνες. Η ατμόσφαιρά του αποτελεί σίγουρα ένα από τα βασικά του ατού. Ιδιοκτήτρια εδώ η Λένια Κρέτση -γκουρού θετικής ενέργειας και πιθανότατα ο πρώτος άνθρωπος που θα γνωρίσεις με το που μπεις στο χώρο- που κατορθώνει με την αύρα της να σε μυεί σε έναν κόσμο ευεξίας και νας σε ωθεί στο να αγαπήσεις ουσιαστικά την άσκηση και το σώμα σου. Δεύτερο δυνατό χαρτί του WellnessFit οι ανταγωνιστικές τιμές (σίγουρα κάποιο από τα πακέτα του είναι το ιδανικό για εσένα), αλλά και οι έμπειροι εκπαιδευτές που εστιάζουν στην κάθε περίπτωση ατομικά και στην σωστή προπόνηση και εξέλιξη.

Τα προγράμματα που μπορείς να κάνεις: Δεν υπάρχουν και πολλά που δεν μπορείς να κάνεις. Pilates (mat, reformer, chair, κυκλικό πρόγραμμα σε όργανα pilates) σε μικρά group των 4 ατόμων max, είτε ατομικά, Cross Cage, Spinning, Cardio TRX (παραδίδονται και μαθήματα κυκλικής προπόνησης σε συνδυασμό με ασκήσεις TRX και αεροβική προπόνηση για μέγιστα αποτελέσματα) αποτελούν ενδεικτικά κάποια προγράμματα που μπορείς να παρακολουθήσεις.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 08.00 - 22.00. Την Κυριακή παραμένει κλειστό.

Tip: Εκμεταλλεύσου την προσφορά για ετήσιο πακέτο στα €650 (€54/μήνα), η οποία συμπεριλαμβάνει παρακολούθηση pilates reformer, pilates char, trx και cross cage. H προσφορά ισχύει έως 15 Φερβουαρίου 2017 οπότε σπεύσε.

Πληροφορίες
Εθνικής Αντιστάσεως 65, τηλ. 2106755 632, www.wellnessfit.gr, fb page: wellnessfit, instagram: wellnessfitgr 

  • Fitness Art by Dimitris Moros, crossfit & more

Το CrossFit είναι η νέα μανία των Αθηναίων, και το Fittness Art στα Μελίσσια, συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες προτάσεις της πόλης όχι μόνο για CrossFit, αλλά πάντα με πυρήνα τη συγκεκριμένη μορφή προπόνησης. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζεις τί εστί CrossFit, μάθε πως πρόκειται για το πλέον ολοκληρωμένο πρόγραμμα προπόνησης παγκοσμίως, καθώς αναπτύχθηκε για να γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και όχι μεμονωμένες μυϊκές ομάδες. Συνδυάζοντας ασκήσεις από την άρση βαρών, την ενόργανη γυμναστική και τον στίβο θα προετοιμάσει αρμονικά το σώμα σου, ώστε να φτάσει σε επίπεδα που ξεπερνούν κάθε προσδοκία που είχες μέχρι σήμερα.

Θα σε κερδίσει γιατί: Ο ιδιοκτήτης (και ένας εκ των προπονητών) Δημήτρης Μώρος, απόφοιτος ο ίδιος Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών, πανελληνιονίκης πολλάκις τηw Εθνικής Ομάδας Judo, κάτοχος 2 πτυχίων Crossfit και με τεράστια εμπειρία στο personal training, αποφάσισε να εξελίξει το "κλασικό κροσφιτάδικο" του, σε ένα self & performance club, όπου ο αθλούμενος βρίσκεται στο επίκεντρο ως μεμονωμένη περίπτωση, και έχει τη δυνατότητα μέσα από συνδυασμούς τρόπων εκγύμνασης, αφενός να επιτύχει το επιθυμητό wellness, αφετέρου να γίνει ακόμα καλύτερος στις επιδόσεις του στο Crossfit.

Για παράδειγμα, αν σε έναν θαμώνα λείπει η ευλυγισία τότε μια προπόνηση yoga θα προστεθεί στο εβδομαδιαίο του πρόγραμα κοκ. Το γεγονός πως εδώ η κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται- κυριολεκτικά- ατομικά, σε συνδυασμό με το ότι το ίδιο το προφίλ του Fitness Art σε ωθεί να έρχεσαι κάθε μέρα και να προπονείσαι σωστά, συνηγορούν στο να φτάσετε σε επίπεδα εκγύμνασης που ούτε καν φανταζόσασταν. Άλλωστε, όπως μας αναφέρει και ο Δημήτρης, ο στόχος είναι οι θαμώνες μας να νιώθουν την ανάγκη να γυμνάζονται 5 μέρες την εβδομάδα. "Εμείς δεν αποσκοπούμε σε συνδρομές που δεν εμφανίζονται στο χώρο παρά μόνο 1-2 φορές, θέλουμε ενεργούς αθλούμενους."

Τα προγράμματα που μπορείς να κάνεις: CrossFit, Olympic Weight, Spining, Yoga, Pilates, GRIT, Mobility – Stretching, πυγμαχία κλπ. Τα προγράμματα μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε μικρά ή μεγαλύτερα group, είτε ατομικά.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08.00-23.00, Σάββατο 08.00-19.00, Κυριακή κλειστό

Tip: Σε λίγες μέρες στο δυναμικό του Fitness Art προστίθεται μια νέα μοντέρνα αίθουσα με (extra) όργανα pilates. Επίσης, ο πρώτος σας μήνας εδώ έχει την προνομιακή τιμή των €50 για απεριόριστες ώρες και τύπους μαθημάτων, έτσι ώστε ο αθλούμενος να γνωριστεί καλύτερα και να δει τί του ταιριάζει περισσότερο από τις δυνατότητες προπονήσεων που του παρέχονται.

Πληροφορίες:
Δημοκρατίας 8, Μελίσσια, τηλ. 2106095864, www.fitnessart.gr, fb page: FitnessArt 

  • Aqua birth, ιδανικό για την εγκυμοσύνη

Το ήξερες ότι υπάρχει ένας wellness χώρος στην Αθήνα αφιερωμένος αποκλειστικά και μόνο στον κόσμο μιας γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό σε ό,τι αφορά την άσκηση; Η Ιωάννα Βαπορίδη και οι συνεργάτες της έχουν δημιουργήσει έναν πρωτοποριακό χώρο εκγύμνασης- και όχι μόνο-, στο Χολαργό, αφιερωμένο στις γυναίκες που διανύουν την περίοδο εγκυμοσύνης, σε εκείνες που έχουν ήδη γεννήσει, αλλά και στα μωράκια τους.

Πρόκειται για τον πλέον ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο χώρο άσκησης, στήριξης και ενημέρωσης της γυναίκας και του ζευγαριού, όσον αφορά την περίοδο της εγκυμοσύνης, του τοκετού και τη λοχείας, με προγράμματα άσκησης μαζί με το μωρό αλλά και προγράμματα μόνο για μπαμπάδες.

Τα προγράμματα που μπορείς να κάνεις: Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων στις κατηγορίες που προαναφέρθηκαν. Ενδεικτικά, pilates για εγκύους, pilates για μαμάδες με τα μωράκια τους, positional yoga με ασκήσεις αποκατάστασης από τον τοκετό, aqua yoga για εγκύους, προγράμματα για μπαμπάδες με τα μωρά τους, καθώς και βρεφικό μασάζ ή baby music activities.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09.30-21.35 (Σαββατοκύριακο κλειστά)

Tip: Ενημερωθείτε για τα άκρως ενδιαφέροντα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στο χώρο του.

Πληροφορίες
Φανερωμένης 30 & Ουρανίας 1, Χολαργός, εμπορικό κέντρο Πρωτέας, τηλ. 6987 586485, www.aquabirth.gr, fb page: Aquabirth pregnacy and family fitness place

Θες να μάθεις ποια άλλα δύο γυμναστήρια θα σου κινήσουν την προσοχή; Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com