Με Carmen συνεχίζονται οι αναμεταδόσεις Όπερας από τη Ν. Υόρκη

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία της δεύτερης σεζόν του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, η μεγάλη συνεργασία με τη Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Έτσι, το καλοκαιρινό πρόγραμμα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Τετάρτη 29 Μαΐου με το έργο του Georges Bizet “Carmen”.

Πρόκειται για μια παραγωγή της σεζόν 2009-10 η οποία κατέχει το ρεκόρ πωλήσεων εισιτηρίων του προγράμματος “Live In HD” στην ιστορία της Metropolitan Opera. Η επιτυχημένη σκηνοθεσία του Richard Eyre παρουσιάζει την Elina Garanca στον ρόλο της ομώνυμης γοητευτικής τσιγγάνας, απέναντι στον Roberto Alagna που υποδύεται τον παθιασμένο Δον Χοσέ. “Η Κάρμεν είναι ένα έργο για το σεξ, τη βία και τον ρατσισμό –και το συμπέρασμά του είναι η ελευθερία. Είναι ένα από τα ακατάλυτα αριστουργήματα της τέχνης και είναι σέξι, από οποιαδήποτε άποψη”, δηλώνει ο σκηνοθέτης για το δράμα του Bizet.

Διευθυντής Ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin

Σκηνοθεσία: Richard Eyre

Πρωταγωνιστούν: Barbara Frittoli, Elīna Garanča, Roberto Alagna, Mariusz Kwiecien

Το έργο του Georges Bizet "Carmen" θα μεταδοθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 1η Ιουνίου, η συγκεκριμένη παράσταση θα μεταδοθεί από τις παρακάτω αίθουσες:

Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, Κινηματοθέατρο “Αχίλλειον” Βόλου, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, Αμφιθέατρο ΤΕΙ Καστοριάς, Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Ξενοδοχείο Imaret, Καβάλα, Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Επόμενη παράσταση είναι το αριστούργημα του Giuseppe Verdi “Il Trovatore” και θα προβληθεί την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και την Πέμπτη 20 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ