Σύντομα κοντά μας… Το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ

Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου

Από τις 26 έως τις 28 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο», σε συνδιοργάνωση με το Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού - ΔΟΠΑΡ. Για άλλη μία φορά, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, για την υλοποίηση της διοργάνωσης που διαφημίζει με μοναδικό τρόπο το νησί της Ρόδου.

Ο χώρος που έχει επιλεγεί για να φιλοξενήσει τις φετινές εκδηλώσεις είναι ο Προμαχώνας του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου, ένας εντυπωσιακός χώρος, που πρόσφατα σχετικά αποκαταστάθηκε από την υπηρεσία αναστηλωτικών έργων της Εφορίας Αρχαιοτήτων και μόλις πριν λίγες μέρες, η υπηρεσία βραβεύτηκε για το έργο αποκατάστασης, από τη EUROPA NOSTRA.

Στο μαγευτικό αυτό σκηνικό, καθώς επίσης και στην πλατεία με τα Πλατανάκια (Ζωγράφοι) θα φιλοξενηθούν οι εκδηλώσεις του 11ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία από δρώμενα: χορό, ζωντανή μουσική, θέατρο, αναπαραστάσεις, ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ, βόλτες με άλογα, τοξοβολία, παιχνίδια, εργαστήρια, καπηλειό κ.α Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετέχουν τόσο οι ομάδες του συλλόγου, όσο και ομάδες από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευτεί σύντομα.

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο», έχει κατορθώσει, χωρίς κόστος, να διαφημίσει τη Ρόδο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου, έχουν δημιουργηθεί projects, όπως η θεματική έκθεση φωτογραφίας: «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας», που έχει ταξιδέψει ήδη στο εξωτερικό (Κύπρο και Μάλτα) και προβάλει μοναδικά το πολιτιστικό προϊόν του τόπου μας, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.