Ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς ασανσέρ: Ανεβείτε με τις σκάλες

Την ημέρα αυτή, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας

«Ανεβείτε από τις σκάλες» προτρέπει τον κόσμο ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, ξεκινώντας από τις 26 Απριλίου, που είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ και υιοθετώντας αυτή τη συνήθεια για μια ζωή! Την ημέρα αυτή, σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, ανελκυστήρες και κυλιόμενες σκάλες θα είναι εκτός λειτουργίας προσκαλώντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τις σκάλες, ενθαρρύνοντας ακόμα και τους πιο πολυάσχολους να κινηθούν.

Τις εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα έχει αναλάβει η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Πράσινες Διαδρομές", καλώντας τις επιχειρήσεις, τους φορείς, τα καταστήματα, να κλείσουν μερικούς από τους ανελκυστήρες στις εγκαταστάσεις τους και να καλέσουν τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους να κινηθούν τη συγκεκριμένη ημέρα, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τις απαιτήσεις προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία ή ιατρικές παθήσεις.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού θα συμμετέχει στο No elevators Day, κλείνοντας τους ανελκυστήρες στα 2 κεντρικά κτίρια, όπως και οι δήμοι Σκύδρας και Καρδίτσας. Επίσης, 12 ανελκυστήρες θα είναι κλειστοί στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα στο κεντρικό κτίριο της Πρυτανείας, στη σχολή Κλασσικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών, στη σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών και στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Εκτός λειτουργίας θα είναι και οι ανελκυστήρες στο κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης και στο δημαρχείο Κομοτηνής.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ είναι μέρος της εκστρατείας NowWeMove που υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για τον Αθλητισμό.