Athens Photo Festival: Η πόλη πλημμυρίζει φωτογραφίες!

Εγκαινιάζεται απόψε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ φωτογραφίας διεθνώς, το Athens Photo Festival, με τον πυρήνα του να χτυπά για πρώτη φορά φέτος στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς.

Περίπου 80 φωτογράφοι από 37 χώρες, περισσότερες από 500 φωτογραφίες, ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Μπενάκη και άλλους χώρους της πόλης όπου διακτινίζεται το Φεστιβάλ, συνθέτουν το πρόγραμμα, μαζί με τις παράλληλες δράσεις και διαδράσεις με το κοινό να ενισχύουν τον καλλιτεχνικό και κοινωνικοπολιτικό διάλογο με θέμα εφέτος την μνήμη, τόσο συλλογική όσο και ατομική. Τη συγκρότηση της και τη σύνδεσή της με το παρόν και το μέλλον.

«Reframe Memory» (αναμορφοποίηση της μνήμης) λοιπόν είναι το θέμα του Athens Photo Festival 2015, και συμμετέχουν μεγάλα ονόματα φωτογράφων της διεθνούς σκηνής, όπως ο Ισραηλινός Άντι Νες που εκθέτει φωτογραφίες από τη σειρά του με τις «Βιβλικές ιστορίες» (η συμμετοχή του επιλέχτηκε στα πλαίσια της επετείου των 25 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδας), ο Γερμανός Σίμον Μένερ, ο Αμερικανός Χάρι Γκρίφιν και πολλοί ακόμα ξένοι και Έλληνες καλλιτέχνες με συναρπαστικές φωτογραφίες.

Η φετινή διοργάνωση ενισχύει τον διεθνή της χαρακτήρα με την ένταξη του Athens Photo Festival στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Μήνα Φωτογραφίας (European Month of Photography), τη σημαντικότερη διεθνή συνεργατική πλατφόρμα φωτογραφικών φεστιβάλ στην οποία συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη τα φεστιβάλ της Αθήνας, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Βουδαπέστης, της Λουμπλιάνας, του Λουξεμβούργου, της Μπρατισλάβας και του Παρισιού.

Τo Athens Photo Festival πραγματοποιείται την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2015 και στο παράλληλο πρόγραμμα των δράσεων του ξεχωρίζει ο -για πρώτη φορά- μαραθώνιος φωτογραφίας, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα την Κυριακή 21/6 -η διαδικασία συμμετοχής είναι απλά μια αίτηση, ξεκινά στις 5/6 και θα λήξει όταν συμπληρωθεί ο αριθμός των 800 ενδιαφερομένων. Επίσης ξεχωρίζει η Νύχτα Φωτογραφίας, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά -στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη- στις 20/6, μια διαδραστική γιορτή με προβολές σε γιγαντοοθόνες και αυτοσχέδια ζωντανή μουσική.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Athens Photo Festival, στην ιστοσελίδα.