John: Μια αντισυμβατική παράσταση για την ανδρική φύση

Μία από τις τολμηρές ομάδες χορού, DV8 Physical Theatre έρχεται να καταρρίψει ταμπού και στερεότυπα. Οι αντισυμβατικοί DV8 σε μια προσωπική δουλειά που αποκαλύπτει τα πάντα γύρω από την ανδρική φύση, την αναζήτηση της σεξουαλικής ταυτότητας και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Η νέα παράσταση γίνεται η αιτία για να επιστρέψει στη Στέγη (τρία χρόνια μετά τις sold out παραστάσεις του Can we talk about this?) ένας από τους πλέον επιδραστικούς καλλιτέχνες της εποχής, ο Λόυντ Νιούσον. Το John, που παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου, είναι μία παράσταση που εισβάλλει στα άδυτα του ανδρικού ψυχισμού και υπόσχεται να ταρακουνήσει τις βεβαιότητες και τα στερεότυπά.

Οι DV8 μιλάνε με ποιητικότητα και ωμό ρεαλισμό για τα πιο φλέγοντα ζητήματα του σήμερα. Από την ίδρυση της ομάδας, το 1986, είναι έντονη η ενασχόλησή τους με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα, η εις βάθος διερεύνησή τους και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Διακρίνονται επίσης για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Η δραματουργία τους είναι ένας συνδυασμός από «ωμούς» διαλόγους, «ντοκυμανταιρίστικο» κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις. Τα μόνα στοιχεία που μπορούν να αποκαλυφθούν σχετικά με την παράσταση είναι ότι το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 ανδρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη, τον έρωτα και το σεξ. Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άνδρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις.

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Lloyd Newson

Τιμές: 15€, 18€, 25€, 36€

Από τις 12 έως 15 Οκτωβρίου στις 20:30