Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής με εκδηλώσεις στο Μέγαρο

Το Σάββατο 21 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υποδέχεται μικρούς και μεγάλους σε μια μουσική εκδήλωση-δρώμενο που θα εξελίσσεται σε όλους τους χώρους της:

Στην Αίθουσα Διδασκαλίας, στον Πολυχώρο, στο Αναγνωστήριο, αλλά και έξω, στο Αίθριο των Μουσών.

Από τις 16:30 μέχρι τις 20:45, και φυσικά με δωρεάν είσοδο, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ενδιαφέροντα σχήματα που θα γιορτάσουν μαζί μας, το καθένα με τον τρόπο του, την ημέρα της μουσικής.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

16:30 – 17:30 - Γνωριμία με τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από το ειδικό προσωπικό της Βιβλιοθήκης με σκοπό τη γνωριμία τους με τη συλλογή και τις υπηρεσίες της. Μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν τα σπάνια αντικείμενα της συλλογής, όπως ελληνικές και ξένες εκδόσεις βιβλίων, παρτιτούρες, ηχογραφήσεις καθώς και μουσικά χειρόγραφα και ιστορικά ντοκουμέντα, όπως προγράμματα και φωτογραφίες από τα αρχεία της.

18:00 – 18:50 - Ο Βασιλιάς της αλήθειας
Καλλιτεχνική ομάδα «Human Puppets»

Μια θεατρική διασκευή για παιδιά του παραμυθιού
Ρουμπελστίνσκιν των αδερφών Γκριμ. Διατηρώντας την κλασσική δομή του παραμυθιού, η παράσταση δίνει μια νέα διάσταση στον μύθο, εστιάζοντας στην αξία της αλήθειας και την σημαντικότητα της αγάπης.

Για παιδιά 3 έως 8 ετών

Πολυχώρος (Μέγιστος αριθμός θεατών:150)

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

19:00 – 19:30 - Camerata Junior

Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της ορχήστρας νέων των Φίλων της Μουσικής CamerataJunior ερμηνεύει έργα των
J.P. Rameau, J. Sibelius, M. Nelson, K.Jenkins κ..ά.

Αίθριο των Μουσών
Είσοδος ελεύθερη

19:30 – 19:45 -  Αργεντίνικο Tango από τους πρωταθλητές Ευρώπης
Έλλη Καραδήμου και Gabriel Marino

Αίθριο των Μουσών

Είσοδος ελεύθερη

19:45 – 20:15 - Musica
Χορωδία Φίλων της Μουσικής
Διεύθυνση: Ρόζη Μαστροσάββα
Πρόγραμμα:

Look at the world (Ποίηση και μουσική John Rutter), Ενός λεπτού σιγή (Ποίηση Νίκος Χριστιανόπουλος,  μουσική Μάνος Χατζιδάκις, διασκευή Πάνος Κoσμίδης), The seal lullaby (Μουσική Eric Whitacre), I say a little prayer for you (Στίχοι Hal David, Burt Bacharach), Java jive (Στίχοι Milton Drake, μουσική Ben Oakland, διασκευή Kirby Shaw), Africa (Στίχοι και μουσική David Paich και Jeff Porcaro, διασκευή Roger Emerson)

Αίθριο των Μουσών
Είσοδος ελεύθερη

20:15 – 20:45 - Ukulele Friends Orchestra
Διεύθυνση: Μιχάλης Σουρβίνος

Πρόγραμμα:

Μ. Χατζιδάκις Το βαλς των χαμένων ονείρων, Μ. Χατζιδάκις Τοπ Καπί, D. Shostackovch Waltz no. 2, I. Albeniz Asturias (improvisation), F.G. Lorca sevillanas del siglo xviii, F.G. Lorca El café de chinitas, D. Fisher/A. Roberts, Amado mio

Αίθριο των Μουσών

Είσοδος ελεύθερη