Καλοκαίρι στη Μικρή Επίδαυρο

Κυρίως μουσική αλλά και θέατρο επιφυλάσσει η Μικρή Επιδαύρος για το καλοκαίρι που μας έρχεται. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζεται, λοιπόν, ένα πρόγραμμα «μαζεμένο» εξαιτίας της οικονομικής στενότητας αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Αναλυτικότερα:

* Η Νατάσα Μποφίλιου μάς ταξιδεύει στην «Επικίνδυνη ηλικία» του Άγγελου Τριανταφύλλου. Πρόκειται για έναν κύκλο μελοποιημένης ποίησης πάνω σε έργα του Σολωμού, του Καβάφη, του Σεφέρη, της Πολυδούρη, του Σκαρίμπα κ.ά. Μαζί της 15μελής κλασσική ορχήστρα και μεικτή χορωδία. Στις 4 και 5 Ιουλίου.

* «Sunday Cloudy Sunday», ελληνιστί «Συννεφιασμένη Κυριακή» (του Βασίλη Τσιτσάνη), από τον Vassiliko. «Μια ανατρεπτική προσέγγιση του πολύτιμου υλικού που μας κληροδότησε ο μεγάλος “κλασσικός” του λαϊκού μας τραγουδιού». Καθοριστική η συμμετοχή της Δήμητρας Γαλάνη, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Βασίλη Τριανταφυλλόπουλου στα πλήκτρα και του Νίκου Μαυρίδη στο ηλεκτρικό βιολί. Στις 11 και 12 Ιουλίου.

* Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα μάς παρουσιάζουν «Το τραγούδι του μετανάστη», ανθολογώντας θαυμάσιες μελωδίες που μιλάνε για τον ξεριζωμό και για τη νοσταλγία της πατρίδας, ταξιδεύοντάς μας μέσα σε μία ιστορία 100 χρόνων. Στις 18 και 19 Ιουλίου.

* «Ιστορία», μια θεατρική παράσταση της Ρούλας Πατεράκη, βασισμένη στα έργα του Θουκυδίδη. Αναπτύσσεται σε τρία μέρη και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις φεστιβαλικές περιόδους από εφέτος ως το 2016. Φέτος «θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος του εγχειρήματος, που πραγματεύεται τον Πελοποννησιακό πόλεμο με άξονα την Αθηναϊκή Δημοκρατία. Επικεντρώνεται στο έργο και τη μορφή του μεγάλου Αθηναίου στρατηγού και πολιτικού Περικλή, και κορυφώνεται με τον εμβληματικό “Επιτάφιο” που εκφώνησε εν μέσω λοιμού και χάους». Συμμετέχει ο Δημήτρης Λιγνάδης. Στις 25 και στις 26 Ιουλίου.