Η τέχνη μέσα από τα μάτια των Ελλήνων Φωτογράφων

Στο πλαίσιο του κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος του Athens Photo Festival 2013, παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2013».

Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση κορυφώνεται, οι νέοι φωτογράφοι αναζητούν τρόπους υπέρβασης των εμποδίων που περικλείονται σε κάθε ξεκίνημα και μετρούν τις δυνάμεις τους στην ιδιότυπη διαδικασία αναζήτησης της καλλιτεχνικής ωριμότητας.

Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι από το 1987 επιχειρεί να συμβάλλει εποικοδομητικά στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή των νέων Ελλήνων δημιουργών.

Απόδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο θεσμός στα φωτογραφικά δρώμενα του τόπου, είναι ότι μεγάλος αριθμός φωτογράφων που σήμερα είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στο χώρο, πρωτοπαρουσιάστηκαν μέσα από την έκθεση αυτή.

Οι φωτογραφικές εργασίες που παρουσιάζονται επιλέχτηκαν μέσα από ένα σύνολο επτακοσίων εξήντα προτάσεων, γεγονός που καταδεικνύει μία γενικότερη άνοδο της καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα του επιπέδου της φωτογραφικής τέχνης στην Ελλάδα.

Αλέξανδρος Ακρίβος, Αναστασία Βασιλακοπούλου, Ευαγγελία Βουτσάκη, Αντώνης Θεοδωρίδης, Κωνσταντίνος Δουμπενίδης, Στέλιος Καλλινίκου, Πάνος Κέφαλος, Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου, Δάφνη Μελίδου, Βαγγέλης Μπαγιάτης, Παναγής Χρυσοβέργης
Επιμέλεια: Μανόλης Μωρεσόπουλος