Μια εικαστική διαδρομή ξεκινά στο Grecotel Pallas Athena

Το Grecotel Pallas Athena ξεκινά μια εικαστική διαδρομή στο χώρο της τέχνης προβάλλοντας στο χώρο του εστιατορίου και του μπαρ, στον 1ο όροφο, έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην Ελλάδα.

Ο κύκλος αυτός θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι και η κάθε έκθεση θα αλλάζει έχει διάρκεια περίπου 2 μήνες.

Αυτές τις ημέρες, ο επισκέπτης του Grecotel Pallas Athena μπορεί να θαυμάσει τα έργα 2 καλλιτεχνών και street artist σε μια έκθεση που θα διαρκέσει έως και τις 11 Ιανουαρίου, καθημερινά από τις 8:00 έως και τις 23:00.

Συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει από την πρώτη ημέρα του ξεχωρίσει χάρη στον έντονο εικαστικό του χαρακτήρα, θα βρει κανείς έργα των:

Β., ο οποίος έχει σχεδιάσει δωμάτια για το ξενοδοχείο το 2006, το τότε Baby Grand, και σήμερα είναι καταξιωμένος street artist με διεθνή καριέρα και διακρίσεις (όπως και λοιποί καλλιτέχνες που σχεδίασαν δωμάτια, οι Στέλιος Φαϊτάκης, Billy Gee (Βασίλης Γρυπαρης), Dreyk The Pirate, η γερμανίδα Zoe Villion.

Ο δεύτερος καλλιτέχνης που εκθέτει έργα του αυτή την περίοδο στο Grecotel Pallas Athena, είναι η Σλοβάκα Katarina Vasickova, η οποία ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως ζωγράφος, street artist, συνεργάτης του Athens Street Art Festival καθώς και χαράκτρια.

Με αφορμή το κυρίαρχο εικαστικό ύφος του ξενοδοχείου εγκαινιάζεται λοιπόν με τους 2 αυτούς νέους καλλιτέχνες μια εικαστική πορεία που θα φτάσει μέχρι το καλοκαίρι και περίπου ανά 2 μήνες θα εκθέτουν ζωγραφικά έργα τους και άλλοι καλλιτέχνες από Αυστραλία, Ρωσία και Ελλάδα, με στόχο να αναδείξουν τη δουλειά τους και το πως αυτή επηρεάζεται από την Ελλάδα και τις επιρροές που κουβαλούν από τον πολιτισμό της χώρας τους ή του τόπου τους, οι Έλληνες.

Το καλοκαίρι θα κλείσει με μεγάλο έκπληξη street art γεγονός το οποίο θα σηματοδοτήσει την πορεία του Grecotel Palace Athena ως μια μικρή ιδιωτική γκαλερί η οποία στηρίζει την εγχώρια και διεθνή τέχνη εκθέτοντας ποικιλία έργων και διαφορετικά είδη διακόσμησης σε κάθε του δωμάτιο.

Τα έργα των δύο καλλιτεχνών μπορείτε να δείτε στους χώρους του μπαρ και του εστιατορίου του ξενοδοχείου, στον 1ο όροφο του Pallas Athena, Αθηνάς 65 & Λυκούργου 1, Πλατεία Κοτζιά.