Grande Barista: Καφές… με πιστοποίηση

Όπως συμβαίνει και σε οποιονδήποτε άλλον τομέα της εστίασης, έτσι και στο αντικείμενο του καφέ η πιστοποίηση και η εξειδίκευση αποτελούν κριτήρια που κάνουν τους καλύτερους να ξεχωρίζουν από τους καλούς.

Έτσι, τα Flocafé, διοργάνωσαν για ακόμα μια χρονιά τον καθιερωμένο θεσμό, τον διαγωνισμό Grande Barista,σε συνεργασία με τον εκλεκτό Buondi Caffe. Ο τελικός έγινε στο κατάστημα Flocafé στο Κολωνάκι, στο οποίο παρευρέθηκαν στελέχη του Ομίλου Goody’s-Everest, εκπρόσωποι από το χώρο της τηλεόρασης και επιλεγμένοι gourmet συντάκτες.

Τα Flocafé και ο Buondi Caffe εκπαίδευσαν τους 250 baristi των Flocafé που συμμετείχαν στο διαγωνισμό καθώς επίσης τους έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν την πιστοποίηση SCAE Barista LEVEL 1.

Οι διαγωνιζόμενοι συναγωνίστηκαν στην παρασκευή ροφημάτων Flocafé (espresso, cappuccino). Από τον ημιτελικό που διεξήχθη στις 24 Μαΐου, αναδείχθηκε η τελική πεντάδα baristi, οι οποίοι ξεχώρισαν με το ταλέντο και τις δεξιότητές τους, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκομένους στον τελικό του διαγωνισμού.

Η κριτική επιτροπή αξιολόγησε τους διαγωνιζόμενους με βάση τις τεχνικές διαδικασίες παρασκευής των ροφημάτων, το γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα, το σερβίρισμα, την παρουσία, την επικοινωνία και την τήρηση του χρόνου καθ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας.

Οι πέντε finalist κέρδισαν από 500€ μετρητά, ενώ η νικήτρια Κατερίνα Μαρουκάκη, εργαζόμενη στο κατάστημα Flocafé Χίου κέρδισε και τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πιστοποίηση “SCAE BARISTA LEVEL 2”.