Τα ελληνικά, The Clumsies και Baba au rum, στα καλύτερα μπαρ του κόσμου!

Πραγματοποιήθηκε εχθές η απονομή των World’s 50 Best Bars στο Λονδίνο

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Η χθεσινή απονομή των World's 50 Best Bars στο Christ Church Spitafields του Λονδίνου μοιάζει να είναι η πιο αισιόδοξη και σημαντική για το ελληνικό bartending. Έως σήμερα τουλάχιστον!

Στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, διακρίθηκαν δύο ελληνικά. Συγκεκριμένα, το The Clumsies (από την 22η περσινή του κατάταξη) ανεβαίνει φαντασμαγορικά στην 9η θέση και με αυτό τον τρόπο αναδεικνύεται το πρώτο ελληνικό μπαρ που καταφέρνει να μπει στη δεκάδα του θεσμού.

Η ομάδα των, Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη, Λευτέρη Γεωργόπουλου, Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη, έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και αποδεικνύει έμπρακτα πως το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι, όραμα, προσπάθεια και σύνεση.

Στην 40η θέση διακρίθηκε επίσης το σπουδαίο Baba au Rum του αξιόλογου bartender Θάνου Προυναρούς κάνοντας και πάλι έντονη την παρουσία του στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου.

Ωστόσο στην 48η θέση κάτι περισσότερο από ευχάριστη, υπήρξε και η (για 2η φορά) διάκριση του σημαντικού Lost & Found στην Κύπρο.

H ελληνική σκηνή των μπαρ έχει ήδη αναλάβει πρωταγωνιστική δράση και συνεχίζει όλο και πιο δυναμικά και εμείς δεν έχουμε παρά να αισθανόμαστε υπερήφανοι και να το απολαύσουμε.

Αξίζει να αναφερθεί πως το νεοϋορκέζικο μπαρ The Dead Rabbit κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή της λίστας.

Η λίστα των 50 καλύτερων μπαρ στον κόσμο: http://www.worlds50bestbars.com/fifty-best-bars-list-2016/

Πληροφορίες:
The Clumsies
Πραξιτέλους 30, Αθήνα, τηλ. 2103232982
Baba au Rum
Κλειτίου 6, Αθήνα, τηλ.  211710 9140