Η ιστορία του κρασιού, στο Ζαγόρι

Η Ηπειρώτικη κουζίνα «ανοίγει τα φύλλα της» και τα σπουδαία κρασιά της Πιερίας «ξεδιπλώνουν τις τανίνες τους»!

Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή συνάντηση γεύσεων και αισθήσεων σε ένα ονειρεμένο resort στο βουνό, το Δεκέμβριο!

Μια μοναδική γευστική δοκιμή, ένα αληθινό ταξίδι ουρανίσκου, οργάνωσαν για εσάς το Aristi Mountain Resort & Villas και το Κτήμα Πιερία Ερατεινή.

Το βραβευμένο ξενοδοχείο σε συνεργασία με το διάσημο Κτήμα, δημιούργησαν μια υπέροχη εκδήλωση για τους λάτρεις των απολαύσεων αλλά και τους οινόφιλους, από 5 έως 7 Δεκεμβρίου, με στόχο το «πάντρεμα» παραδοσιακών συνταγών και προϊόντων της περιοχής με τα εκλεκτά κρασιά που γεννά ο αμπελώνας του κτήματος.

Ο οινολόγος ιδιοκτήτης του Κτήματος Πιερία Ερατεινή Παύλος Αργυρόπουλος και ο σεφ του Aristi Mountain Resort & Villas Κίμωνας Λίγδας θα πραγματοποιήσουν μαζί με τους καλεσμένους τους ένα γαστριμαργικό ταξίδι στην τέχνη της γεύσης των κρασιών και των εδεσμάτων και στο συνδυασμό αυτών.

Οι λευκές «Ερατεινές Ευχές» καλωσορίζουν στο δείπνο συνοδευόμενες από μια ολόφρεσκη ανάμικτη σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί, διάφορα μπαχαρικά και γλυκιά κολοκύθα.

Ακολουθεί ένας εκρηκτικός συνδυασμός της διάσημης πέστροφας ποσέ με λαχανικά ατμού και σάλτσα από αφρώδη οίνο που θα ταιριάξει με το υπέροχο Blink Zibibbo – Brut από 100% Μοσχάτο Αλεξανδρείας.

Ο «Γυμνός Βασιλιάς» θα βρει συντροφιά δίπλα στο μπούτι αρνιού με σάλτσα αρωματισμένη με κέδρο και πουρέ πατάτας με σχοινόπρασο.

Για το γλυκό φινάλε θα απολαύσετε μους σοκολάτας με πορτοκάλι και  «Ερατεινές Ευχές Γλυκές»!

Όλα αυτά στο μεγάλο δείπνο, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου και στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν, χωρίς απαραίτητα να έχουν κάνει κράτηση και του πακέτου διαμονής.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έχει οργανωθεί ένα αναπάντεχο κέρασμα και την παράσταση θα κλέψει το διάσημο «Μετά» με… τη συνοδεία του! «Είναι ένα κρασί που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα…είναι φανταστικό. Φανταστικό όπως λέμε πάρα πολύ καλό αλλά και φανταστικό όπως κάτι που γεννά η φαντασία. Ίσως μια πιο κατάλληλη λέξη θα ήταν «μαγικό», τόσο προχωρημένο είναι το θέατρο σκιών που παίζεται μεταξύ κρασιού και δοκιμαστή. Ένα κρασί-Cirque du Soleil, όπου τίποτα δεν είναι όπως το φαντάζεσαι και όπως το περιμένεις, όπου οι ανατροπές είναι συνεχόμενες και όπου το κρασί σε καλεί συνέχεια να το δοκιμάσεις!», με αυτά τα λόγια ο δημοσιογράφος οίνου Ντίνος Στεργίδης περιέγραψε στο fnl-guide.com, αυτή την τόσο διαφορετική Μαλαγουζιά, ότι πιο κοντά υπάρχει στη χώρα μας και αναφέρεται στο Sherry! Ζήστε την εμπειρία του «Μετά» που θα το συνοδεύσουν ο «έντονος» τραχανάς ολικής άλεσης σε στυλ ριζότο και τα άγρια μανιτάρια με φρέσκια τρούφα.

Μάθετε τα πάντα για τις σπουδαίες ετικέτες του Κτήματος Πιερία Ερατεινή και γευτείτε την κουζίνα του εστιατορίου «Salvia». Η επιλογή της ονομασίας του εστιατορίου (σάλβια/ φασκομηλιά) έγινε με γνώμονα την προσήλωση στην τοπική Ελληνική μαγειρική παράδοση, με διακριτικές αποχρώσεις Ευρωπαϊκών γεύσεων που συνοδεύονται από κρασιά τοπικών παραγωγών.

Η εμπειρία του τριημέρου ξεκινά με τη διαμονή στο βραβευμένο ως «το καλύτερο παραδοσιακό ξενοδοχείο στην Ελλάδα» από τους αναγνώστες του Conde Nast Traveller και μέλους της οικογένειας των πολυτελών Small Luxury Hotels of the World, Aristi Mountain Resort. Το συγκρότημα αποτελείται από πέτρινες κατοικίες και βίλες σε απόλυτη αρμονία μέσα στον παραδοσιακό οικισμό του χωριού της Αρίστης, με θέα τους Πύργους της Αστράκας και την χαράδρα του Βίκου.

Ένα πλούσιο πρωινό, με εκλεκτά τοπικά προϊόντα, θα σας προετοιμάσει για το ταξίδι στη γεύση, που θα ακολουθήσει!

Τιμή πακέτου τα δύο άτομα από: 270 ευρώ

Περιλαμβάνει: Διαμονή (2 νύχτες) σε δίκλινο δωμάτια με πρωινό, το μεσημεριανό «Κέρασμα» και το δείπνο με τη γευσιγνωσία κρασιών.

Κρατήσεις μόνο για το δείπνο και τη γευσιγνωσία κρασιών: 40 ευρώ κατ’ άτομο

Δηλώσεις συμμετοχής και κρατήσεις: Τηλ: 26530 41330, Email: [email protected]

Αρίστη, Ζαγοροχώρια, Ήπειρος