Ζήστε την εμπειρία του τρύγου στο Μέτσοβο

Το Κατώγι Αβέρωφ μας καλεί να τρυγήσουμε μαζί του έναν από τους πιο ορεινούς αμπελώνες της Ελλάδας, και να δούμε πώς η φύση μεγαλώνει τα σταφύλια σε αυτόν τον οργισμένο κρασότοπο!

Πρόγραμμα Τρύγου & πακέτο διαμονής

Άφιξη Παρασκευή 3 Οκτωβρίου

Καλωσόρισμα στις 8.00μμ στο lobby του ξενοδοχείου με ένα ποτήρι κρασί.

Δείπνο (ελαφρύ μπουφέ) στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με έμφαση στα τοπικά τυριά.

Σάββατο 4 Οκτωβρίου

Ελληνικό Πρωινό. Η μέρα μας ξεκινάει με ένα καλό ελληνικό πρωινό που περιλαμβάνει όλες τις μετσοβίτικες γεύσεις … φρεσκοζυμωμένο ζεστό ψωμί, φρέσκος χυμός, τοπικά τυριά από το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα και οι γνωστές μετσοβίτικες πίτες, όλα φτιαγμένα με ιδιαίτερη φροντίδα στην κουζίνα του ξενοδοχείου μας.

Αναχώρηση στις 8.30πμ για συμμετοχή στον τρύγο. Στους αμπελώνες του Κατώγι Αβέρωφ στο Μέτσοβο έμπειροι αμπελουργοί θα σας εξοπλίσουν με τα απαραίτητα εργαλεία και θα σας καθοδηγήσουν στη συγκομιδή των σταφυλιών. Ο τρύγος ξεκινά…!

Στις 11.00πμ αφήνουμε τα ψαλίδια μας και ανηφορίζουμε στη Μονή Αγίου Νικολάου, όπου η κα. Καλλιόπη ανοίγει φύλλο για να φτιάξει μετσοβίτικη πίτα και μας τρατάρει γλυκό του κουταλιού. Ακολουθεί ξενάγηση στη Μονή και πικ νικ στην αυλή του Μοναστηριού με τοπικά εδέσματα κι ένα ποτήρι κρασί.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση ή για όσους προτιμούν τα μαγειρέματα η Αθηνά, η έμπειρη και πάντα χαμογελαστή μαγείρισσά μας, θα τους περιμένει στην κουζίνα να ετοιμάσουν μουστοκούλουρα και κρασοκούλουρα .

Απόγευμα στις 7.00, συγκέντρωση στο lobby και ξενάγηση στα κελάρια του οινοποιείου. Μια διαδρομή ανάμεσα από δρύινα βαρέλια, ήχους και αρώματα που ολοκληρώνεται με μία εκτενή γευστική δοκιμή και μας οδηγεί σε μια αξέχαστη εμπειρία στον κόσμο του κρασιού.

Δείπνο στο εστιατόριο με πιάτα που μοσχοβολούν κρασί. Μενού 4 πιάτων (σούπα για καλωσόρισμα, starter, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο) με συνοδεία τριών (3) διαφορετικών κρασιών.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου

Ελληνικό Πρωινό με πανδαισία από μετσοβίτικες πίτες (γλυκές και αλμυρές), κρασοκούλουρα, μουστοκούλουρα και πολλά ακόμη εδέσματα.

Ελεύθερος χρόνος και σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε την Πινακοθήκη και το Λαογραφικό Μουσείο.

Late check out. Σας αποχαιρετούμε και σας προσφέρουμε ένα πακετάκι μουστοκούλουρα ή κρασοκούλουρα.

Σημείωση: Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέψουν τον τρύγο των σταφυλιών θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αμπέλι οδικώς και στο Μοναστήρι. Επιστροφή νωρίτερα στο χωριό του Μετσόβου και επίσκεψη στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ