Οινόραμα: Επιστρέφει η έκθεση του ελληνικού αμπελώνα

To Οινόραμα, η μεγαλύτερη, παλαιότερη και πλέον σημαντική έκθεση για το ελληνικό κρασί και τον αμπελοοινικό εξοπλισμό οργανώνεται φέτος για 12η φορά, στις 7-10 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Το Οινόραμα οργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί σημαντικό ραντεβού του κλάδου αλλά και τη μεγαλύτερη στον κόσμο βιτρίνα για το επώνυμο ελληνικό κρασί.

Εκατοντάδες οινοπαραγωγοί απ’ όλη τη χώρα συμμετέχουν φέτος στο Οινόραμα με χιλιάδες διαφορετικές ετικέτες κρασιού που αναδεικνύουν όλες τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις και προελεύσεις. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χώρο της αμπελουργίας και της οινοποίησης, ενώ για πρώτη φορά το λάδι, η ελιά και τα σχετικά μηχανήματα και εφόδια θα είναι επίσης παρόντα μέσω της «Ελαιοτεχνίας», έκθεση που συνδιοργανώνεται με το Οινόραμα στον ίδιο χώρο.

Όπως πάντα, το Οινόραμα φιλοξενεί ένα καλοφτιαγμένο και έξυπνο πρόγραμμα παραλλήλων εκδηλώσεων, που αποτελούν παράδοση της εν λόγω έκθεσης, ενώ για άλλη μία φορά θα λειτουργήσει η «Πλατεία Γευσιγνωσίας», μία έκθεση μέσα στην έκθεση, όπου παρουσιάζονται μόνο για επαγγελματίες τα καλύτερα κρασιά της έκθεσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες της εστίασης παρουσιάζει η Δευτέρα 10/3, ημέρα αφιερωμένη στη θέση του κρασιού στο εστιατόριο, με συζητήσεις, διαλέξεις και σεμινάρια. Ξεχωρίζει εκείνο για όσους σκέπτονται να ανοίξουν «wine bar», η μόδα των οποίων ξεκίνησε αμέσως μετά το Οινόραμα του 2012.

Το Οινόραμα απευθύνεται σε επαγγελματίες, αλλά μπορούν να την επισκεφθούν και καταναλωτές. Η είσοδος στο Οινόραμα 2014 σε επαγγελματίες και δημοσιογράφους είναι δωρεάν με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας, ενώ για όσους δεν διαθέτουν πρόσκληση, το κόστος εισόδου είναι 7 ευρώ (ισχύει για όλες τις μέρες).

Παρασκευή 7/3: 16:00-20:00

Σάββατο 8/3 και Κυριακή 9/3: 10:00-19:00

Δευτέρα 10/3: 10:00-18:00

Παρακαλούμε περιμένετε ...