Delphi: Μια μεσογειακή μπύρα που ξεχωρίζει

Δύο ενθουσιώδεις λάτρεις της μπύρας από την Ελλάδα, η Ντία Παπανικολάου κι ο Γιώργος Κωστόπουλος, κι ένας βραβευμένος επαγγελματίας ζυθοποιός από την Ιταλία, ο Davide Zingareli, βρέθηκαν μαζί και αποφάσισαν να φτιάξουν στην Ελλάδα μία τελείως καινούργια μπύρα, την Delphi Beer.

“Έψησαν” την πρώτη τους παρτίδα στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο του Davide στην Ιταλία και το γευστικό αποτέλεσμα έχει κάνει ήδη την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά.

H Delphi Beer είναι μία μεσογειακή μπύρα, ανοιχτόχρωμη, ιδιαίτερα αρωματική και με χαρακτηριστική γεύση και επίγευση. Πρόκειται για μία μη παστεριωμένη μπύρα που ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο στο μπουκάλι, κάτι που την καθιστά ελαφρώς θολή.

Από το Σεπτέμβριο, η Delphi Beer διατίθεται σε όλη την Ελλάδα αποκλειστικά από την παραγωγή της στο νέο ζυθοποιείο της ΕΛΙΞΗ Α.Ε. στη Χαλκίδα και θα την βρείτε σε επιλεγμένα σημεία σε μη επιστρεφόμενες φιάλες των 750 ml.

Ιδανικά, σερβίρεται στους 7⁰C, και το αλκοόλ της είναι 4,5%.

Ο Νικολά Ραδίσης από το beerbartender.gr, σημειώνει για την Delphi:

"Η Delphi είναι μια νέα ελληνική προσπάθεια που υποστηρίζεται από έναν Ιταλό ζυθοποιό και έχει την δυνατότητα να φτάσει αρκετά ψηλά ακόμα και σε διεθνής διαγωνισμούς. Πρόκειται για μια μπύρα που μπορούμε να συντροφεύσουμε κάθε στιγμή και να ταιριάξουμε με εκλεκτές εξόδους με φαγητό. Η πολυπλοκότητα των αρωματικών και γευστικών χαρακτηριστικών της την τοποθετούν ανάμεσα στις κορυφαίες μπύρες που μπορούμε να συναντήσουμε στην χώρα μας. Αν δεν την έχετε δοκιμάσει, μην το καθυστερείτε άλλο..."