Πύλη του Κρασιού: 160 ετικέτες είναι μόνο η αρχή

Παρουσίαση Wine Bar

Ελένη Νικολούλια

Αν τα wine bar στην Αθήνα τείνουν να γίνουν τα νέα αντίστοιχα yogurt bar, τότε σίγουρα όταν μία δουλειά ξεχωρίζει αξίζει και την προσοχή μας.

Η Πύλη του Κρασιού άνοιξε στο Φάληρο μόλις πριν από περίπου ένα χρόνο, ωστόσο πρόσφατα άρχισε να κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του εμπλουτίζοντας τον κατάλογό του με σημαντικές ετικέτες και ενισχύοντας το concept του με ενδιαφέρουσες ιδέες.

Παραμένει καθημερινά ανοιχτή, έχει σαφή αδυναμία τόσο στον ελληνικό όσο και στον ξένο αμπελώνα και όλα αυτά τα παρουσιάζει ως τους αρμόζει μέσα από μια εντυπωσιακή λίστα 160 ετικετών, 70 εκ των οποίων σερβίρονται και σε ποτήρι.

Η λίστα είναι διαρκώς εξελισσόμενη και εύστοχα κατηγοριοποιημένη σε Λευκά και Ερυθρά μονοποικιλιακά κρασιά, σε ροζέ και φυσικά σε πολυποικιλιακές επιλογές οι οποίες έρχονται λίγο πριν στον κατάλογο αναφερθούν τα γλυκά και τα ενισχυμένα, οι σαμπάνιες και τα αφρώδη.

Μεγάλο μέρος του καταλόγου κατέχουν και τα αποστάγματα απ' όπου οι επιλογές σε single malt ξεπερνούν τις 30, χωρίς ωστόσο να παραμελούνται και οι πολύ καλές προτάσεις σε τεκίλα και ρούμι.

Τις επιλογές εύστοχα κλείνουν εκείνες των κονιάκ και Armagnac, ενώ αρκετά τακτικά πραγματοποιούνται ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες.

Η “Πύλη του Κρασιού” δείχνει να αποτελεί μια αρκετά ενδιαφέρουσα άφιξη.

Ευχή, ο... πλουραλισμός του καταλόγου να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους άρτια ενημερωμένους ανθρώπους που θα εξηγούν στον κόσμο τα καθέκαστα. Σε αυτή την περίπτωση η άφιξη θα κρίνεται ακόμα και ως σπουδαία.

(Λεωφ. Αμφιθέας 106, Π. Φάληρο)