Η Φάμπρικα του κρασιού κατεβαίνει νότια

Το Fabrica de Vino, το πρώτο wine bar της Αθήνας, ετοιμάζεται να φορέσει τα καλοκαιρινά του.

Έτσι, σε λιγότερο από ένα μήνα θα το δούμε να πηγαίνει στην “Ακτή του Ήλιου”, επί της Ποσειδώνος, χωρίς ωστόσο να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο η φιλοσοφία του χώρου που έχει τόσο αγαπηθεί από την Μπενάκη.

Το κρασί θα έχει και πάλι τον πρώτο λόγο και μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι της ήδη γνωστής μας λίστας θα κατηφορίσει μαζί του δίνοντας επιπλέον έμφαση στα λευκά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, στις ολόφρεσκες παραγωγές των Ελλήνων παραγωγών, αλλά και τις ποικιλίες με τον ιδανικό για το καλοκαίρι χαρακτήρα.

Τα παραδοσιακά κόκκινα κρασιά δεν θα έχουν την τιμητική τους στη Fabrica de Vino in the Sand, όπως θα ονομάζεται ο χώρος, ενώ κυρίαρχο και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα λευκά, τα ροζέ και τα φρέσκα κόκκινα κρασιά χωρίς να απουσιάζει η μεγάλη ποικιλία σε ημίξηρα, ημίγλυκα, γλυκά αλλά και ημιαφρώδη και αφρώδη, πάντα του ελληνικού αμπελώνα.

Ενδιαφέρον, θα έχει και η λίστα με τα τσίπουρα που θα υπάρχει στον κατάλογο και που θα έρχονται από κάθε σημείο της χώρας, ενώ δικό τους χώρο στο μενού θα έχουν και οι μπύρες, αποκλειστικά προερχόμενες από τον ευρωπαϊκό νότο οι οποίοιες θα σερβίρονται σε μεγάλες φιάλες των 750ml.
Κατά τα άλλα, η λίστα θα περιλαμβάνει περίπου 200+ ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, από τις οποίες 40 θα είναι σε ποτήρι 75ml και 150ml.

Highlight, η συνεργασία με τον bartender Αριστοτέλη Παπαδόπουλο και την Soulshakers γεγονός που προμηνύει μια ενδιαφέρουσα λίστα και στα cocktails τα οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα δημιουργούνται με ελληνικά κρασιά και τσίπουρα, ενώ δεν θα απουσιάζουν και τα κατεξοχήν ελληνικά ποτά, όπως η μαστίχα, η τεντούρα, το κουμ-κουάτ και λικέρ από ελληνικά φρούτα από μικρές ποτοποιίες ανά την Ελλάδα.
Όσο για την κουζίνα, παραμένει πιστή στη φιλοσοφία tapas & pintchos, προσαρμοσμένη όμως και αυτή με τη σειρά της στην καλοκαιρινή διάθεση.

Η “πρεμιέρα” είναι προγραμματισμένη για τις 10 Μαΐου, και το μαγαζί θα παραμένει ανοιχτό καθημερινά από τις 21:00 για όλο το καλοκαίρι.