Πάμε Χαβάη… μέσα από 7 εξωτικά μπαρ της πόλης

Επτά αθηναϊκά στέκια που μας ταξιδεύουν σε μαγικά νησιά

Υπάρχουν κάποια στέκια που φαντάζουν ιδανικά όταν θέλουμε να τελειώσει όμορφα μια δύσκολη μέρα στη δουλειά και να ταξιδέψουμε μερικές ώρες μακριά από τις σκέψεις μας, κάπου σε μέρη μακρινά και εξωτικά.

Στέκια χαλαρά και με διάθεση άκρως καλοκαιρινή, στα οποία μας περιμένουν μπάρμεν με λουλουδάτες πουκαμίσες που αγαπούν το ρούμι και την τεκίλα και μουσικές που μας ταξιδεύουν σε μέρη που έχει πάντα ήλιο.

Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε επτά ιδιαίτερα μπαρ της Αθήνας που μας ιντριγκάρουν με τη διακόσμηση, τα cocktails και την εξωτική τους ατμόσφαιρα.

Επτά μπαρ που όποια μέρα, όποια εποχή, με όποια διάθεση και να τα επισκεφτείς, θα "έχουν" πάντα καλοκαίρι.

Zambri

Περνώντας την ξύλινη είσοδο αυτού του all day cafe-restaurant στην Κηφισιά, νομίζετε ότι μπαίνετε μέσα σε μια εξοχική κατοικία αποικιακού στυλ και μεταφέρεστε αυτόματα σε κάποιο μέρος άκρως εξωτικό. Πέτρα, ξύλο και πολλά φυτά (εντυπωσιακοί κάκτοι, πανήψυλοι φοίνικες κ.α.), vintage πλακάκια, εντυπωσιακά φωτιστικά πρωταγωνιστούν στο χώρο –σημειώστε μάλιστα ότι διαθέτει και την μεγαλύτερη αυλή της Κηφισιάς– ο οποίος ομολογουμένως είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς που θα συναντήσετε.

Το Zambri, ένα στέκι με ιδιαίτερη προσωπικότητα και value for money φιλοσοφία, έχει κάτι για κάθε ώρα και διάθεση: μονοποικιλιακό περουβιανό καφέ Alto Palomar (από τους πιο ακριβούς), γευστικό brunch που σερβίρεται καθημερινά, εμπνευσμένες προτάσεις από τη μοντέρνα ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και μια πολύ ενδιαφέρουσα cocktail list με την υπογραφή του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Πληροφορίες
Αγίου Δημητρίου 9, Κηφισιά, τηλ. 210 6230063, fb page: ZAMBRI

Balux Seaside

Το αγαπημένο τροπικό μπαρ των νοτίων προαστίων μάς περιμένει και φέτος για να χαλαρώσουμε σε έναν ανανεωμένο χώρο με αποικιακό στυλ, γεμάτο εξωτικές πινελιές, όπου όλα μοιάζουν παραδεισένια. Από την πρώτη στιγμή που πατάμε το πόδι μας στο Balux Seaside αισθανόμαστε ότι τηλεμεταφερόματε σε κάποιο καρτ ποστάλ νησάκι της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ξεκινάμε με δροσερό καφέ και συνεχίζουμε με signature cocktails ακούγοντας chill out μουσική και απολαμβάνοντας μια θέα που ενσωματώνει την ιδεατή εκδοχή του καλοκαιριού.

Πληροφορίες
Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 210 8940566, http://www.baluxcafe.com, fb page: Balux Cafe: Sea Side

White Monkey

Στεγάζεται σε μια ανακαινισμένη μονοκατοικία στην καρδιά του Χαλανδρίου και θυμίζει bar του Ειρηνικού της δεκαετίας του '50. Το βλέμμα σας θα τραβήξει η εντυπωσιακή ταπετσαρία με τα παραδείσια πουλιά και τις πρασινάδες, ενώ οι μουσικές που κινούνται σε rock'n'roll, swing, μαύρους και τζαμαϊκανούς ρυθμούς θα σας βοηθήσουν να μπείτε στο κλίμα.

Από το σούρουπο και μετά αποτελεί ιδανική επιλογή για super εξωτικά cocktails επιμελημένα από τον Άγγελο Τριανταφυλλόπουλο και τον Σπύρο Τσοπελάκο.

Τα Mai Tai, Rum Crusta, Colada Pinata και Clara Bow συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας επιλογές.

Πληροφορίες
Γρηγορίου Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 697 2446697, fb page: White Monkey

Rehab

Στο βάθος της στοάς του μικροσκοπιικού πεζόδρομου της Θησέως συναντάμε ένα ιδιαίτερο μπαρ με ψυχεδελική διακόσμηση και πλούσιες αναφορές στα 70's.

Το χρυσό χρώμα, οι καθρέφτες, τα εξωτικά vintage αντικείμενα και το επιβλητικό ενυδρείο πάνω από την μπάρα είναι τα στοιχεία που κυριαρχούν στο σκηνικό.

Εν αντιθέσει με την ονομασία του, δεν ερχόμαστε για αποτοξίνωση, αλλά για τα αξιόλογα cocktails του Αλέξανδρου Γκιγκόπουλου, με βάση κυρίως το ρούμι (η κάβα διαθέτει περισσότερες από 90 επιλεγμένες ετικέτες).

Πληροφορίες
Θησέως 16, Σύνταγμα, τηλ. 210 3211434, fb page: Rehab

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com