Ώρα για τσάι: Πού βρίσκουμε τα πιο σπάνια και αρωματικά είδη στην Αθήνα

Οχτώ επιλογές για τσάι... και συμπάθεια στην πόλη

Το τσάι και τα βότανα σε ρόφημα, γενικότερα, αποτελούν ολοένα και περισσότερο κορυφαία επιλογή εκείνων που θέλουν να χαλαρώσουν και να τονώσουν τον οργανισμό τους. Και μάλιστα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, μάλιστα, που τα προτιμούν όταν κάνουν δίαιτα ή όταν πρωταρχικός τους στόχος δεν είναι άλλος από την σωματική τους ευεξία.

Σε διάφορες γεύσεις και σε ποικίλα αρώματα δεν εξαντλούνται ποτέ. Μάθετε πού θα βρείτε τις μεγαλύτερες ποικιλίες και τις πιο ενημερωμένες γκάμες στην Αθήνα και βάλτε τα στην καθημερινότητά σας χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Ευριπίδου

Αρώματα και γεύσεις της Ανατολής συγκεντρωμένα σε έναν μικρό δρόμο στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος φυσικά για την Ευριπίδου, λίγα βήματα από την Βαρβάκειο αγορά, στην οποία κάθε Σάββατο, κυρίως, επικρατεί το αδιαχώρητο από τον κόσμο που την επιλέγει για τα καθιερωμένα ψώνια του.

Μεγάλη γκάμα σε καρυκεύματα, αρωματικά βότανα, τσάι, αιθέρια έλαια κ.α. από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται εδώ για να μας μεταφέρουν νοητά σε μέρη μακρινά.

Ακόμη κι αν δεν επιθυμείτε να προμηθευτείτε κάτι από τα καταστήματα της Ευριπίδου, αξίζει να την επισκεφτείτε για να ζήσετε αυτή την μοναδική εμπειρία.

Το Τσάι

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο ναός του τσαγιού, καθώς εδώ συναντάμε περισσότερες από 200 ποικιλίες τσαγιού. Στην ουσία πρόκειται για το πρώτο κλασικό τεϊτοποτείο της Αθήνας.

Το μεγάλο ατού του σε σχέση με τα υπόλοιπα μαγαζιά απ' όπου προμηθευόμαστε εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού είναι το γεγονός ότι στο Τσάι μπορούμε να το απολαύσουμε κιόλας στον υπέροχο χώρο του.

Είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Mlesna ενώ τα πάντα εδώ γίνονται ιεροτελεστικά, έτσι ώστε να μυηθείτε στην μυσταγωγία του τσαγιού.

Το τσάι σερβίρεται σε πορσελάνινες τσαγιέρες και συνοδεύεται πάντα με χειροποίητα μπισκότα. Στον κατάλογό του θα βρείτε, επίσης, λίγες αλλά καλές γευστικές προτάσεις.

Πληροφορίες
Αλεξάνδρου Σούτσου 19 & Λυκαβηττού, Κολωνάκι, τηλ. 210 3388941, www.tea.gr, fb page: To Tsai

Duck Soup

Ένας μικρός θησαυρός στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό είναι το Duck Soup και θα το βρείτε μέσα στη στοά Πεσματζόγλου, απέναντι από το κτήριο της Βιβλιοθήκης επί της Πανεπιστημίου.

Σε αυτό το κουκλίστικο cafe- bistrot η έμφαση έχει δοθεί μέχρι και στην παραμικρή λεπτομέρεια, γι' αυτό να ξέρετε ότι από εδώ θα φύγετε παραπάνω από ικανοποιημένοι.

Αγαπώντας ιδιαίτερα τον ποιοτικό καφέ και τα άκρως γευστικά σάντουιτς (η εκδοχή τους θα λέγαμε ότι προσιδιάζει περισσότερο στον χαρακτηρισμό gourmet) διαθέτει και μια ενημερωμένη ποικιλία σε ιδιαίτερες γεύσεις σε τσάι όπως ο «Μυρωμένος Θάμνος» με μήλο, κανέλα, κάρδαμο, κορίανδρο, πορτοκάλι και ροζ πιπέρι ή το «Ινδικό Παραμύθι» με τζίντζερ, καρύδα, αμύγδαλο και καραμέλα.

Μάθετε τα πάντα για το Duck Soup

Madras

Με 25 χρόνια λειτουργίας στο χώρο και περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη τσαγιού το τεϊοπωλείο Mardas, δεν θεωρείται άδικα το σπίτι του τσαγιού.

Πρωτολειτούργησε το 1991 στον Πειραιά, ενώ έχει αποκτήσει και αδερφάκι στο κέντρο της Αθήνας, μέσα σε μια στοά επί της Βουλής.

Ό,τι και να βάλει ο νους σας αναφορικά με το τσάι και τα βότανα να είστε σίγουροι ότι εδώ θα το βρείτε, καθώς στα καταστήματά του θα βρείτε μια τεράστια γκάμα σε τσάι και ελληνικά βότανα, καθώς και μια μεγάλη συλλογή με αξεσουάρ όπως τσαγιέρες, σουρωτήρια, κούπες κ.α.

Διαθέτει και e-shop, ωστόσο μια επίσκεψη σε κάποιο από τα καταστήματά του θα σας μυήσει μέσα από τα εκλεκτά αρώματα στα μυστικά του τσαγιού.

Πληροφορίες
Βουλής 7 (εντός στοάς), Σύνταγμα, www.madras.gr, fb page: Madras House of Tea

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com