Πού πάμε για καφέ στο Χαλάνδρι

Έντεκα στάσεις για καφέ στην αγαπημένη μας πιάτσα

Με τα τελευταία χρόνια να αποτελεί το "νέο κέντρο", το Χαλάνδρι συμπεριλαμβάνεται ολοένα και περισσότερο στις επιλογές του κοινού για την έξοδό του.

Πού πίνουμε, ωστόσο, απολαυστικό καφέ στην καθιερωμένη, πλέον, πιάτσα;

Διακρίναμε έντεκα από τα all day στέκια στο Χαλάνδρι που αξίζει να επισκεφτείτε, έστω και μία φορά.

Theory Bar & More

Στο all day long στέκι μπορείτε να καλύψετε κάθε σας ανάγκη, όλες τις ώρες της ημέρας. Αρχικά, θα σας κερδίσει ο υπέροχος κήπος του –από τους ομορφότερους και πιο παρεΐστικους της πόλης– αλλά και η minimal διακόσμηση, πίσω από την οποία βρίσκεται το άκρως επιτυχημένο αρχιτεκτονικό γραφείο Nine Design που έχει "στήσει" κάποια από τα πιο επιτυχημένα μαγαζιά της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον κατάλογο του Theory θα βρείτε και ολοκληρωμένες προτάσεις για υπέροχα πρωινά με αρωματικό καφέ και γευστικές προτάσεις που σίγουρα θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς και θα προσφέρουν ένα θρεπτικό ξεκίνημα στη μέρα σας!

Πληροφορίες
Πλάτωνος 14, τηλ. 210 6801633, www.theorybar.gr, fb page: Theory Bar&More

Big Mouth

Το all day στέκι διαθέτει δύο ορόφους και μια ταράτσα. Στην είσοδό του υπάρχουν εξωτερικά τραπεζάκια που είναι ό,τι πρέπει για ένα ηλιόλουστο πρωινό γεύμα με απολαυστικό καφέ, ο πολύχρωμος πρώτος όροφος με σαφή προτίμηση στο μπλε εκπέμπει χαρούμενα vibes, ενώ στον πρώτο λειτουργεί ένα jazz bar.

Στην ουσία το Big Mouth είναι 3 χώροι (κάτω, πάνω όροφος και ταράτσα) με διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους και κοινό γνώμονα την cult ατμόσφαιρα, καθώς και το σταθερό μενού που εκπροσωπεί την σύχρονη ιταλική κουζίνα και την cocktail list που είναι ιδιαιτέρως εμπνευσμένη κα ιπροσεγμένη.

Πληροφορίες
Γρ. Γυφτοπούλου 8, τηλ. 210 6815505, fb page: Big Mouth

Μελούκ

Λουκουμάδες και cocktails. Αυτόν τον συνδυασμό έφερε το all day cafe cocktail bar Μελούκ, στο Χαλάνδρι και τον καθιέρωσε κιόλας!

Στο κέντρο του Χαλανδρίου, θα το ξεχωρίσετε για τη σπιτική ζεστή του αύρα και την μοντέρνα διακόσμηση που αγαπά το βιομηχανικό στιλ και δένει άψογα με την vintage αισθητική. Αν θέλετε ηρεμία και χαλάρωση μπορείτε να επιλέξετε τα τραπεζάκια του πάνω ορόφου.

Αν πάλι σας αρέσει το παρεΐστικο κλίμα, ο κάτω χώρος του είναι ιδανικός. Για τις ηλιόλουστες μέρες του χρόνου τα έξω τραπέζια είναι ό,τι πρέπει! Εναλλακτική επιλογή του καφέ αποτελούν η σπιτική λεμονάδα της Ιππολύτης με τον φυσικό χυμό ροδιού και μαστιχόνερο που πραγματικά θα σας μείνουν αξέχαστα.

Θα λατρέψετε, επίσης, τις ποικιλίες τσαγιού, αλλά να είστε σίγουροι ότι όλη σας η προσοχή θα στραφεί στους συνοδευτικούς λουκουμάδες.

Πληροφορίες
Κολοκοτρώνη 5, τηλ. 210 6824600, www.melouk.gr

9Βήτα

Λίγο ρετρό εξωτερικά με το όμορφο μπαλκονάκι να σας κάνει να νιώθετε οικεία, αλλά μοντέρνο εσωτερικά με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο, το τούβλο και τις μεταλλικές πινελιές, το 9Βήτα Home Bar στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Θουκυδίδου, αβίαστα μετατρέπεται σε καθημερινή συνήθεια.

Στον πλούσιο κατάλογό του θα βρείτε χορταστικές προτάσεις για πρωινό, αρωματικό καφέ που συνοδεύεται ιδανικά με homemade γλυκά (δοκιμάστε red velvet ή carrot cake), ενώ το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν τα εξαιρετικά cocktails με την tiki φιλοσοφία.

Πληροφορίες
Θουκυδίδου 9Β, τηλ. 2106801007, fb page: 9Βήτα Home Bar

Nomad

Διακρίνεται ανάμεσα στα υπόλοιπα all day του Χαλανδρίου, για την ιδιαίτερη αδυναμία που δείχνει στον καφέ αλλά και το εξεζητημένο μεράκι που παρουσιάζει για την παρασκευή του.

Το Nomad, στον πεζόδρομο της Θουκυδίδου, θα σας προσελκύσει στο εσωτερικό του από τα αρώματα του φρεσκοκομμένου καφέ που αναδύονται από το καβουρδιστήρι του.

Ο Αλέξανδρος Φούκης βρίσκεται πίσω από το όλο εγχείρημα, ο οποίος δείχνει μεγάλο ζήλο γι αυτό που κάνει, κάτι που αντικατροπτρίζεται στο άρωμα και την γεύση του καφέ που θα πιείτε εδώ.

Ο καφές φίλτρου του θεωρείται ο καλύτερος της περιοχής. Για τις κρύες μέρες του χειμώνα διαθέτει τζάκι στον εσωτερικό του χώρο και σόμπες στον εξωτερικό.

Πληροφορίες
Θουκυδίδου 3, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851051, http://nomadcoffee.gr, fb page: Nomad Roastery / Brewbar / Handcrafted Cocktails

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com