Ho Ho Ho! Ώρα για χριστουγεννιάτικα cocktail!

Κείμενο: Ελένη Νικολούλια, Φωτογραφίες και βίντεο: Γιάννης Κέμμος

Στο χαρούμενο Cinco και στο επιβλητικό 42, στο δημοφιλές Tailor Made και στο ενδιαφέρον Food Mafia!

Συναντήσαμε 4 από τους καλύτερους bartender της Αθήνας και έφτιαξαν για εμάς τις προτάσεις τους σε cocktail για τις γιορτές.

Στην υγειά σας!

Γιάννης Αλεξόπουλος – Cinco

Στο αγαπημένο στέκι της Σκουφά θα δώσουμε τις φετινές γιορτές ραντεβού και για την αλέγρα "Miss Gingerbutt"!

Ο Γιάννης Αλεξόπουλος χρησιμοποιεί Cachaca αρωματισμένη με λεμόνι και lime, ανανά, ginger, χυμό από lime, σιρόπι gingerbread, βούτυρο και bitter κανέλας και προτείνει ένα ζεστό cocktail ιδανικό για το χειμώνα.

Ηλίας Μαρινάκης – 42 bar

Το πανέμορφο 42 θα μας φιλοξενήσει και τα γιορτινά βράδια. Και τι καλύτερο από το να έχουμε συντροφιά μας ένα “Merry go round”, ένα ενδιαφέρον blazer cocktail!

Το cocktail του είναι φτιαγμένο με ρούμι Pampero Aniversario, σιρόπι gingerbread, λικέρ σοκολάτας Mozart Dark, λικέρ από μπαχάρι της Bitter Truth, βανίλια και σιρόπι από γαρύφαλλο. Στο χείλος του όμορφου ποτηριού του θα έχει τριμμένο καρύδι με σπιτική καραμέλα!

Τεό Σπυρόπουλος – Tailor Made

Το “Tailor's Christmas” του Τεό Σπυρόπουλου είναι στα “μέτρα μας” όπως και το όνομά του, είναι νόστιμο όσο και τα συστατικά του και άκρως εορταστικό όπως και η παρουσίασή του!

Φτιάχνεται με ουίσκι Yamazaki 12 ετών, κρέμα από κάστανο, χυμό από ρόδι και μανταρίνι, bitter από αψέντι και δεντρολίβανο. Γαρνίρεται με φρέσκο δεντρολίβανο, ρόγες από ρόδι και μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Γιώργος Μεγαλοκονόμος – Food Mafia

Το “Grandfather's Treat” του Γιώργου Μεγαλοκονόμου το δοκιμάσαμε στο εστιατόριο Food Mafia στη Γλυφάδα και είναι ιδανικό για να ζεστάνει την κάθε μας στιγμή των γιορτών.

Στην όμορφη κούπα που μας σερβίρεται θα απολαύσουμε Zacapa 23, bitter από βανίλια και κεράσι, μία δόση espresso, και σπιτικό σιρόπι μπαχαρικών φτιαγμένο με γαρύφαλλο, μελάσα, κανέλα, πιπέρι και ginger. Το αφρόγαλο από πάνω του είναι αρωματισμένο με μπανάνα και στο τέλος τρίβεται και μαύρη σοκολάτα.