Bacardi Legacy: Ένας παγκόσμιος διαγωνισμός cocktail, ήρθε και στην Ελλάδα

Το Bacardi Legacy Competition είναι ο παγκοσμίου φήμης διαγωνισμός για bartenders που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Στους προκριματικούς διαγωνίστηκαν 14 καταξιωμένοι bartenders, οι οποίοι κρίθηκαν από κορυφαίους ειδικούς του κλάδου σε μια δική τους πρωτότυπη δημιουργία cocktail με BACARDI Superior, αλλά και στο Original BACARDI Daiquiri cocktail.

(David Cordoba)

Ο David Cordoba, Global Brand Ambassador BACARDI, o Ιάπωνας bartender Shingo Gokan, νικητής του Bacardi Legacy 2012 και ο Γιάννης Κοροβέσης, καταξιωμένος cocktail bartender, ιδιοκτήτης του Bitterbooze.com και εισηγητής στη σχολή ‘Le Monde’ ήταν τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

(Γιάννης Κοροβέσης, Shingo Gokan)

Οι 4 bartenders που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι οι Βαγγέλης Σεργίνης με το cocktail ‘Golden Grape’, ο Στέλιος Παπαδόπουλος με το ‘Elements’, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης με το ‘Something to Remember’ και ο Θωμάς Κανδιλιάρης με το ‘El Cantinero’.

Άμεσα ξεκινάει η τρίτη και πιο σημαντική φάση του διαγωνισμού κατά την οποία οι 4 διακεκριμένοι bartenders σε ένα διάστημα 3 μηνών πρέπει να προωθήσουν το cocktail τους και να το κάνουν γνωστό στον κόσμο. Το πλάνο επικοινωνίας και προώθησης θα παρουσιαστεί στον ελληνικό τελικό που θα διεξαχθεί τον Φεβρουάριο 2014.

Η κορύφωση του διαγωνισμού θα γίνει μέσα από τον διεθνή τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί τον Μάιο 2014 στη Μόσχα, με την συμμετοχή του νικητή κάθε χώρας.