Τα αποτελέσματα του Α’ Ημιτελικού της Eurovision

Αποκλείστηκε η Κύπρος

Με τον αποκλεισμό της Κύπρου, έληξε χθες ο Πρώτος Ημιτελικός του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Σε απευθείας μετάδοση από το Μάλμε της Σουηδίας εκατομμύρια Εurofans παρακολούθησαν την εντυπωσιακή βραδιά, που ανέδειξε τις δέκα πρώτες χώρες, που θα συμμετάσχουν στον τελικό του Σαββάτου.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ ανέλαβαν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Η έναρξη ήταν άκρως συγκινητική, με την εμφάνιση της περσινής νικήτριας Loreen, με ένα κατακόκκινο φόρεμα και την ερμηνεία του νικητήριου τραγουδιού Euphoria και στη νοηματική, με τη συνοδεία μιας χορωδίας παιδιών.

Δεκάεξι χώρες διαγωνίστηκαν για την συμμετοχή τους στο μεγάλο τελικό και οι εκπρόσωποι της κάθε μιας, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Στον χθεσινό διαγωνισμό, η Ελλάδα δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Μπορούσαν να ψηφίσουν μόνο οι κάτοικοι των 16 χωρών, που διαγωνίζονταν, καθώς και της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, εκ μέρους των λεγόμενων «Big 5». Το αποτέλεσμα προέκυψε από τις ψήφους του κοινού και των κριτικών επιτροπών κάθε χώρας.

Οι δέκα χώρες που κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό είναι οι: Μολδαβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λευκορωσία, Δανία, Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία και Ολλανδία.

Η εξαιρετική ερμηνεία της Δέσποινας Ολυμπίου, για την Κύπρο, στο τραγούδι “Αν με θυμάσαι” φάνηκε να μην εντυπωσίασε τους fans του διαγωνισμού και έτσι η Κύπρος αποκλείστηκε από τον τελικό.