Το ροκ πρόσωπο των Beatles

Για την επέτειο των Beatles φέτος, για τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση τους το 1962, τα αφιερώματα, οι εκθέσεις και οι κυκλοφορίες δεν έχουν τέλος. Στο πλαίσιο της Beatlemania που έγινε κι αυτή 50 ετών, να και μία νέα κυκλοφορία: «Tomorrow never knows» λέγεται η νέα συλλογή με τα πιο κλασικά ροκ τραγούδια της ιστορικής μπάντας, εκείνα που άλλαξαν τον τρόπο που γράφεται και ακούγεται η ροκ και συνεχίζουν να ακούγονται επαναστατικά ακόμη και σήμερα.

Δεκατέσσερα τραγούδια, το «Revolution», το «Paperback Writer», το «And your bird can sing», το «Helter Skelter», το «Savoy Truffle» το «I'm down», το «I've got a feeling», το «Back in the USSR», το «You can't do that», το «It's all too much», το «She said, she said», το «Hey Bulldog», το «Tomorrow never knows» και το «The End» αποτελούν τη νέα συλλογή που περιορίζεται στα καθαρά ροκ τραγούδια των θρυλικών Beatles από ολόκληρη την πορεία τους και διατίθεται προς το παρόν μόνο σε ψηφιακή μορφή για αγορά από το iTunes Store, μόλις από χτες.

«Σχεδόν οτιδήποτε ξέρουμε για την ηχογράφηση ενός ροκ τραγουδιού σχετίζεται με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με τους Beatles» λέει ο Μάικ Σινόντα των Linkin Park. Δεν είναι ο μόνος: τα ροκ τραγούδια των Beatles, πρωτοποριακά, σοφά κατασκευασμένα, αλλά και απίστευτα διασκεδαστικά, συνεχίζουν να επηρεάζουν (κατά δήλωσή τους) σημερινές μπάντες όπως οι Foo Fighters, οι Arcade Fire, οι Band of Horses.