Η κόρη του Άκη επιστρέφει χρήματα στο Δημόσιο;

Την επιστροφή μέρους των περιουσιακών στοιχείων της κόρης Τσοχατζόπουλου, Αρετής, προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο συνήγορος της πρώην συζύγου και της κόρης του πρώην υπουργού, Παναγιώτης Δημητρακόπουλος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι τα παιδιά της Αρετής Τσοχατζοπούλου βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς έχουν να δουν 12 μήνες τη μητέρα τους, ενώ η Γκούντρεμ Τσοχατζοπούλου βρίσκεται σε μία διαδικασία που προσπαθεί σε αυτή την ηλικία να αντικαταστήσει την κόρη της στο ρόλο της μάνας.

“Ήταν σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Αν υπήρχαν ενδείξεις τόσο ισχυρές για την ενοχή της θα έλεγα 'εντάξει υπάρχουν ενδείξεις και το καταλαβαίνω'. Η Δικαιοσύνη υπήρξε εξαιρετικά αυστηρή και απέναντι στην Αρετή Τσοχατζοπούλου και στη Βίκυ Σταμάτη”, συμπλήρωσε ο κύριος Δημητρακόπουλος.

Σε ό, τι αφορά την απουσία της Αρετής Τσοχατζοπούλου από την πρώτη ημέρα της δίκης, ο συνήγορός της ανέφερε ότι “ο σεβασμός δεν φαίνεται με κάποιες τέτοιες ενέργειες - αν θα παραστεί ή όχι. Φαίνεται αν τη στιγμή της απολογίας θα ανοίξει την καρδιά της φωτίζοντας όλες τις πτυχές της υπόθεσης, δίνοντας όλες τις απαντήσεις που χρειάζεται στη Δικαιοσύνη”.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της κόρης Τσοχατζόπουλου με τη Βίκυ Σταμάτη πρόσθεσε “Σίγουρα οι σχέσεις της κυρίας Τσοχατζοπούλου με την κυρία Σταμάτη δεν επηρέασαν την παρουσία της κυρίας Τσοχατζοπούλου την πρώτη ημέρα της δίκης”. Μιλώντας για τις κατηγορίες περί διακίνησης χρημάτων από παράνομη δραστηριότητα, ο κύριος Δημητρακόπουλος τόνισε ότι “όποιο περιουσιακό στοιχείο έχει η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου μπορεί να αποδείξει ότι προέρχεται από φορολογημένα χρήματα”.

Σε ερώτηση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σπίτι της κατά την έρευνα Δραγάτση, ο δικηγόρος απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένας τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό που να περιλαμβάνεται στην παρούσα δικογραφία. “Αυτά δεν βρέθηκαν στο σπίτι της Αρετής Τσοχατζοπούλου, σε άλλο σπίτι βρέθηκαν”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.