Κόντρες στο twitter για τον “Πιτσιρίκο”

Φωτιές άναψε η κόντρα του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ. Μουρούτη, με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τουιτάρισμα του κ. Μουρούτη για τον γνωστό μπλόγκερ "Πιτσιρίκο" στον όποιο αναφέρθηκε με το πραγματικό όνομά του για ένα άστοχο σχόλιό του για την τρομοκρατική επίθεση στη Βοστόνη.

Ο κ. Μουρούτης δέχεται από χθες έντονη κριτική από χρήστες του κοινωνικού δικτύου, καθώς η κίνησή του αυτή ουσιαστικά παραβίασε το δικαίωμα της ανωνυμίας του μπλόγκερ.

Ο "Πιτσιρίκος" είχε δηλώσει το όνομά του όταν επισκέφτηκε τη Βουλή για να πάρει συνέντευξη από τον Αλ. Τσίπρα για το περιοδικό "Unfollow" και αυτό άναψε τη φωτιά, με το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά να μάθει πώς ο κ. Μουρούτης γνωρίζει τους επισκέπτες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ...

Όπως γράφει το "Έθνος" στο γαϊτανάκι αυτό υπήρξε φυσικά συνέχεια, καθώς ο κ. Μουρούτης με ανακοίνωσή του παρέπεμψε σε "ψεκασμένες συνωμοσιολογίες" απορρίπτοντας την κατηγορία ότι έψαξε στην είσοδο της Βουλής το όνομα του "Πιτσιρίκου".

Ο κ. Μουρούτης όμως δήλωσε ότι δεν ήταν αυτός που αποκάλυψε την ταυτότητα του μπλόγκερ αλλά ο ίδιος ήταν που πρόβαλε το όνομά του, καθώς επώνυμα στο μπλογκ του ανέφερε ότι επισκέφτηκε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή στις 25 Αύγουστου 2012 και δημοσίευσε και φωτογραφίες της συνάντησης.

Και στην κόντρα αυτή μένει και ένα ερώτημα που θέτει ο κ. Μουρούτης, αν τελικά ο κ. Τσίπρας ανέχεται το χιούμορ του στυλ "ο μαραθώνιος είναι επικίνδυνο άθλημα" (έμπνευσης "Πιτσιρίκου") ή αν ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά είναι πίσω από το περιοδικό που παρουσίασε προ μερικών εβδομάδων στο εξώφυλλό του τον πρωθυπουργό "λιντσαρισμένο".