Αναβλήθηκε για την Πέμπτη η δίκη Κασιδιάρη

Αναβολή για την Πέμπτη πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης για επίθεση και ληστεία σε βάρος πολίτη, από αγνώστους δράστες με κατηγορούμενο τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη

"Η υπόθεση αφορά μόνο σε μια αστυνομική ταυτότητα. Υπάρχει μόνο μία ψευδομάρτυρας που με εμπλέκει στην υπόθεση αυτή – την κακοστημένη υπόθεση- , η οποία τυχαίνει να είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία είναι κατηγορούμενη για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση", δήλωσε ο βουλευτής, εξερχόμενος του δικαστηρίου.

Το περιστατικό συνέβη πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Ο Κασιδιάρης κατηγορείται για συνέργεια σε ληστεία, αδίκημα, που αφορά σε επίθεση, που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητές το 2007 στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από πέντε δράστες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ηλίας Κασιδιάρης βοήθησε τους δράστες, οι οποίοι χτύπησαν με γκλομπ και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνήθηκε ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Κατά του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος βρίσκόταν από το πρωί στο Εφετείο Αθηνών ακούστηκαν αρκετές αποδοκιμασίες από άτομα που ανήκουν σε αντιρατσιστικές οργανώσεις. Στο σημείο βρέθηκαν και αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής, αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.