Κουβέλης: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο δίνει ο Φώτης Κουβέλης. Όπως λέει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, οι απολύσεις ούτε είναι αναγκαίες ούτε είναι δυνατόν να τεθούν ως προαπαιτούμενο από την τρόικα.

Όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τη σύμπραξη με το κόμμα αλλά αποκλείει και εκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην Ελευθεροτυπία και ερωτηθείς αν η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση “αριστερό άλλοθι”, ο κ. Κουβέλης απαντά: “Η συμμετοχή στην κυβέρνηση δεν επιχειρεί ούτε θέλει ούτε προσφέρει κανένα άλλοθι. Αντιθέτως η παρουσία της Δημοκρατικής Αριστεράς στην κυβέρνηση νομίζω ότι λειτουργεί εγγυητικά σε σημαντικό βαθμό”.

“Εμείς δεν επιλέξαμε την άνεση και τη βολή της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Θα μας ήταν πάρα πολύ εύκολο. Βεβαίως υπήρξαν κάποιες στιγμές η Δημοκρατική Αριστερά, υπερασπιζόμενη όχι την πολιτική-ιδεολογική της ταυτότητα, αλλά και τη σπουδαιότητα ζητήματος, είπε όχι. Για παράδειγμα εμείς δεν αποδεχθήκαμε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις για τις οποίες επέμενε η τρόικα και είχαν σχέση με τα εργασιακά ζητήματα. Είχαμε υπολογίσει όλα τα ενδεχόμενα” αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.