Ποιος ήταν ο Γιάννης Βούλτεψης

Συζήτηση προκάλεσε ο διαξιφισμός της Σοφίας Βούλτεψη με τη Ραχήλ Μακρή στη Βουλή, αναφορικά με τον πατέρα της πρώτης.

Ο Γιάννης Βούλτεψης, γεννημένος το 1923 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, υπήρξε άνθρωπος με μακρά ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας και της αντίστασης. Είχε, επίσης, συγγραφικό έργο.

Έλαβε μέρος στον πόλεμο του 1940 και στη συνέχεια κατατάχθηκε στις δυνάμεις του ΕΛΑΣ με το ψευδώνυμο "Ακέλας". Συνελήφθη από τους Άγγλους και παρέμεινε κρατούμενος μέχρι το 1945. Το 1946, μετά τη Συμφωνία της Βάρκιζας συνελήφθη για άλλη μια φορά, για "παράβαση περί του Τύπου" και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με τριετή εκτοπισμό στη Μακρόνησο.

Από το Μάρτιο του 1953, υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας "Αυγής" και πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του παρακράτους στην "υπόθεση Λαμπράκη". Έχει λάβει τιμητικό βραβείο από το ίδρυμα Μπότση.

Στη διάρκεια της δικτατορίας κατέφυγε στη Ρώμη από την οποία και επέστρεψε με την μεταπολίτευση. Στη συνέχεια ανέλαβε συντάκτης στις εφημερίδες Έθνος, Απογευματινή, Ελεύθερος Τύπος και Μεσημβρινή. Αρθρογραφούσε στα περιοδικά "Επίκαιρα", "Αντί" και "Πολιτικά Θέματα". Από το 1984 και μέχρι το 1993 υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της «Νέας Δημοκρατίας» διατηρώντας πολύ φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο εθνικής αντίστασης για τον αντιστασιακό του αγώνα. Πέθανε στις 2 Ιανουαρίου του 2010 σε ηλικία 87 ετών. Η κηδεία του τελέστηκε στις 4 Ιανουαρίου στο νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, περιοχή στην οποία έζησε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.