Οι εκλεκτικές συγγένειες που έκαψαν τον Παπακωνσταντίνου

Το “μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο” που απάντησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή ατόμων του συγγενικού του περιβάλλοντος στη παραποίηση της λίστας Λαγκάρντ, δεν φαίνεται να έπεισε ούτε τους πρώην συνεργάτες του κ. Παπακωνσταντίνου που ζητούν προανακριτική επιτροπή και σε περίπτωση εξακρίβωσης ευθυνών... την κεφαλή του επί πίνακι.

Όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που διαβίβασε ο οικονομικός εισαγγελέας στη Βουλή, οι “εκλεκτικές συγγένειες” που έκαψαν τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου είναι:

η εξαδέλφη του πρώην υπουργού, Ελένη Παπακωνσταντίνου και ο σύζυγό της, Συμεών Σικιαρίδη, ο Ανδρέας Ρωσσώνης, σύζυγος της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, αδελφής της Ελένης Παπακωνσταντίνου, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Τα ονόματα των τριών αυτών συγγενών είναι που “εξαφανίστηκαν” από την... αναθεωρημένη έκδοση της λίστας.

Ο ένας από τους δυο λογαριασμούς που εντοπίστηκαν στη νέα λίστα που παρέδωσε η γαλλική κυβέρνηση εμφανίζεται ενεργός και έχει υπόλοιπο 1.222.000 δολάρια, ενώ ο δεύτερος εμφανίζεται κλειστός.

Στο φάκελο, περιλαμβάνονται επίσης, έξι αντίγραφα από το σύστημα TAXIS σχετιζόμενα με τα ως άνω πρόσωπα, τα πρωτόκολλα και οι εκθέσεις παράδοσης-παραλαβής της λίστας από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, καθώς και δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις, μελών της επιτροπής του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβε στις 20 Δεκεμβρίου, το cd με τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σημειώνεται πως με την συμπερίληψη των τριών νέων προσώπων, ο αριθμός των καταθετών που καταγράφεται στη λίστα, ανέρχεται σε 2062.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, "κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν".