“Παράθυρο” Παπανδρέου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

"Να φύγουμε από τις μικροφιλοδοξίες και να δούμε ότι σε αυτή τη χώρα όλοι θα βουλιάξουμε", τονίζει ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου το ενδεχόμενο συνεργασίας του και με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια σωστή προγραμματική βάση.

Σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επισήμανε ότι δεν τον ενδιαφέρει απλώς η εφαρμογή του Μνημονίου, αλλά η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει ένα πρόγραμμα μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών.

Ο κ. Παπανδρέου παρουσίασε την πρότασή του για εθνική συνεννόηση και ζήτησε "να φύγουμε από τις μικροφιλοδοξίες και να δούμε ότι σε αυτή τη χώρα όλοι θα βουλιάξουμε".

Σε ερώτηση σχετικά με το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και αν υπάρχουν προσωπικά προβλήματα και γι' αυτό δεν τα βρίσκουν με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: "Εγώ δεν θα το βάλω σε προσωπική βάση. Μπορεί να υπάρχουν προσωπικά προβλήματα, αλλά εγώ δεν κρατάω πικρίες με κανέναν. Αυτό που χρειάζεται είναι να δούμε: Μπορούμε πάνω σε ένα πρόγραμμα; Δεν είναι θέμα το όνομα ή το ποιος είναι ο άλλος. Μπορεί να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα συμφωνήσουμε γενικότερα, πολιτικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας;".

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ περιόδευσε το πρωί στις Σέρρες, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη. Επισκέφθηκε επίσης το Εργατικό Κέντρο και δήλωσε πως "η χώρα χρειάζεται σχέδιο, τόλμη και αποφασιστικότητα, χρειάζεται συνεννόηση των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων".