Λ. Κατσέλη: Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Καθόλου σίγουρο δεν είναι το αν στις επόμενες εκλογές η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, καθώς υπάρχει και το ενδεχόμενο το κόμμα της να κατέβει και πάλι αυτόνομα, αν και, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο NewsVoice.gr, “είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενη στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Κατσέλη έκανε λόγο για “ένα μεγάλο βήμα με τη μετεξέλιξη του κόμματος”, επεσήμανε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μπροστά από δύο σημαντικές προκλήσεις: Αφ'ενός “να εξειδικεύσει και να διευρύνει τον προγραμματικό του λόγο”, αφ'ετέρου να προτάξει μια σειρά από αξιόμαχα πολιτικά στελέχη χωρίς καμπούρα”.

Τόνισε ακόμα ότι υπάρχει στην Ελλάδα ένα “κλειστό κύκλωμα εξουσίας” που συντηρείται εδώ και χρόνια και αποτελείται από  “εκπροσώπους τραπεζοκρατίας, ολιγάρχες του χρήματος, πολιτικά και συνδικαλιστικά στελέχη και άτομα της δικαιοσύνης”, με το οποίο, όπως υπογραμμίζει, συγκρούστηκε, αλλά δεν κατάφερε να το σπάσει.

Αναφορά έκανε και στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε “επικίνδυνο φαινόμενο”, που “αποκτά δυναμική προσφέροντας υπηρεσίες στις φτωχογειτονιές, έναντι ανταλλάγματος”, δημιουργώντας ένα “περίεργο πελατειακό κράτος”, όπως το αποκάλεσε.