Μ. Παπανδρέου: Τη “δείχνουν” ως το πρόσωπο των 500 εκατ. ευρώ

Το πρόσωπο με το υψηλότερο ποσό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ φέρεται να είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων, του "Πρώτου Θέματος" και του "Βήματος της Κυριακής", το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου αναφέρθηκε στη διάρκεια της κατάθεσης του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, ενώπιον των εισαγγελέων Μουζακίτη και Πεπόνη, στις 3 Οκτωβρίου του 2012.

Σύμφωνα με την επίσημη κατάθεση, η οποία περιέχεται στη δικογραφία που διαβίβασαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς στη Βουλή, η κυρία Παπανδρέου είναι η γυναίκα-μυστήριο με τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στα ίδια δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ο κύριος Στασινόπουλος λέει ξεκάθαρα ότι την προηγούμενη της κατάθεσής του είχε συναντηθεί με τους διευθυντές της υπηρεσίας του και τους ρώτησε εάν γνώριζαν κάτι σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ.

"Ο κ. Νίκος Λέκκας (διευθυντής Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ΣΔΟΕ) μου απάντησε ότι δεν έχει δει τη λίστα, αλλά έχει ακούσει ότι η γυναίκα με τα 500 εκατομμύρια ευρώ είναι η Μαργαρίτα Παπανδρέου. Το ίδιο μου είπε και ο Ευάγγελος Καραμάνος (διευθυντής Ειδικών Υποθέσεων)", κατέθεσε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με έγκυρες εισαγγελικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα "Βήμα της Κυριακής", η υπόθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μη σοβαρή, αφού δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΔΟΕ καταθέτουν τη συγκεκριμένη πληροφορία και επομένως, εμμέσως πλην σαφώς, την εκτιμούν ως σοβαρή.

Έντονες αντιδράσεις από τον Γ. Παπανδρέου

Την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα. Στη δήλωση του, ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι "είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες".

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παπανδρέου:

Τα δημοσιεύματα στα οποία παραπέμπουν πρωτοσέλιδοι τίτλοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ, στα φύλλα της 2ας Δεκεμβρίου 2012, είναι προφανές ότι στοχεύουν εμένα και την πολιτική που άσκησα απέναντι σε πάσης φύσεως πολιτικές και ιδιοτελείς σκοπιμότητες.
Παλεύοντας για μια Ελλάδα παραγωγική και ελεύθερη από δουλείες, από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπερφορές. Παλεύοντας απέναντι σε ό,τι μας οδήγησε στην Ελλάδα του 2009.

Πρόκειται για μια χυδαία επιχείρηση, η οποία προωθείται από όσους "άκουσαν", όσους διοχέτευσαν και τελικώς όσους δημοσιεύουν -και με τον τρόπο που το κάνουν- φήμες χωρίς στοιχεία, χωρίς προηγούμενη έρευνα.

Όμως, αποκαλύπτουν εαυτούς. Όλοι πλέον καταλαβαίνουν ότι συγκεκριμένα κατεστημένα συμφέροντα, που παρασιτούν εις βάρος της χώρας, σχεδιάζουν και υλοποιούν συστηματικές επιχειρήσεις συκοφαντίας εναντίον μου.

Προφανώς, επειδή φοβούνται πως ό,τι και να κάνουν, όποιο ψέμα και να πουν, όσο και να με χτυπήσουν, θα με βρίσκουν σταθερά απέναντι τους. Ότι δεν θα με λυγίσουν. Καλά κάνουν και φοβούνται".

Οργίλη η Μαργαρίτα Παπανδρέου

Έντονη ήταν και η αντίδραση της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου. Η κ. Παπανδρέου αναφέρει στη δήλωσή της ότι "από εδώ και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο".

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Παπανδρέου:

"Oι υπεύθυνοι των εφημερίδων ΒΗΜΑ και ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, έχουν την εμπειρία να γνωρίζουν ότι, όφειλαν να μου υποβάλουν μια απλή έστω ερώτηση, να διερευνήσουν την υπόθεση πριν δημοσιοποιήσουν οτιδήποτε. Να παρουσιάσουν λόγο και αντίλογο. Άνανδροι, ανήθικοι, δεν το έπραξαν.

Είναι δυνατόν να δημιουργούνται πρωτοσέλιδα με βάση το ψέμα και την διαβολή; Γιατί τόσα ψέματα; Γιατί τόσες επιθέσεις; Ίσως επειδή δεν υπέκυψε ποτέ η οικογένειά μου στις επιδιώξεις και στα ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα του τόπου.

Δεν έσκυψε ποτέ σε εκείνους που μου επιτίθενται σήμερα. Ίσως επειδή παρά τα κτυπήματα τόσους μήνες τώρα, το όνομα Παπανδρέου ακόμη ζει. Σημειώνω με περηφάνια ότι και οι τρεις πρωθυπουργοί - Γεώργιος, Ανδρέας, Γιώργος - συγκρούστηκαν με τα παρασιτικά κατεστημένα συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε με μεγαλύτερη πίστη στις αρχές μας, τις αξίες μας, στη δημοκρατία.

Εμείς αγωνιστήκαμε, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για όλα αυτά. Εκείνοι, συνεχίζουν να πωλούν σε λαδωμένα φύλλα την Πατρίδα και τη Δημοκρατία. Από δω και μπρος η Δικαιοσύνη θα έχει το λόγο".

 

 

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...