Κουβέλης: Λάθος της κυβέρνησης ότι δεν εξασφάλισε τη χρηματοδότηση

Την αντίθεσή του στη λογική ρήξης στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους εκφράζει ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στη εφημερίδα «Αγορά». Θεωρεί ότι είναι αναγκαία μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, με αλλαγή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους και σημειώνει ότι καλώς η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη λογική των μονομερών ενεργειών.

«Σε αυτή τη διαπραγμάτευση έκανε και λάθη, όπως η μη διασφάλιση της στοιχειώδους χρηματοδότησης για το διάστημα των διαπραγματεύσεων, η υπερτροφική επικοινωνιακή διαχείριση, η αργοπορία στην κατάθεση εναλλακτικών μετρήσιμων προτάσεων και η εμπλοκή τμήματος των στελεχών της στη φιλολογία περί Grexit. Σήμερα φαίνεται να αντιμετωπίζει αυτές τις αδυναμίες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και επισημαίνει ότι αντίστοιχα βήματα πρέπει να κάνουν και οι εταίροι.

«Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει την παράταση των διαπραγματεύσεων που αυξάνει τον κίνδυνο άτακτης υποχώρησης υπό καθεστώς χρηματοδοτικής ασφυξίας», υποστηρίζει.

Ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι το μόνο δυνατό σχέδιο για την Ευρώπη είναι ο δημοκρατικός συγκερασμός των διαφορετικών θέσεων και η επίτευξη ενός έντιμου συμβιβασμού, στη βάση αμοιβαίων υποχωρήσεων και σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ενώ τάσσεται κατά του δημοψηφίσματος ή των νέων εκλογών.