Παπανδρέου: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου. 

Κατά την έξοδό του ο κύριος Παπανδρέου δήλωσε:

"Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, θέματα εξελίξεων στην Ελλάδα, την Ε.Ε. και διεθνώς. Οι θέσεις οι δικές μου και του κινήματος είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται οι αλήθειες από την πραγματικότητα που ζούμε", ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Συνέχισε λέγοντας ότι "Πατριωτικός σκοπός είναι να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει την ισχυρή θέση στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Είναι μία κατάκτηση που δεν πρέπει να χαθεί. Θα θέλαμε και μία διαφορετική Ευρώπη. Όχι συντηρητική αλλά προοδευτική με περισσότερη αλληλεγγύη και δημοκρατία και γι' αυτή την Ευρώπη παλεύουμε.

Βρισκόμαστε σε ένα συντηρητικό πλαίσιο της Ευρώπης και είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Πρέπει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν το 2009 και έμειναν στη μέση. Ώστε να διαμορφώσουμε ένα κράτος δικαίου και μία αναπτυξιακή προοπτική, για να σταθούμε στα δικά μας πόδια χωρίς εξαρτήσεις από άλλους. Γι' αυτό το στόχο θα παλέψουμε και θα βοηθήσουμε κάθε άλλον που έχει τον ίδιο στόχο", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.