Ειδικό Δικαστήριο: Την Τρίτη η απόφαση για τον Παπακωνσταντίνου

Η ώρα της κρίσης για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου έφτασε. Το Ειδικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση του επί της ένοχης ή όχι του κατηγορουμένου πρώην υπουργού την Τρίτη 24 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Ν. Πάσσος, κλείνοντας την ακροαματική διαδικασία, είπε:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εισαγγελέα και όλα τα μέλη του δικαστηρίου γιατί προσπάθησαν με τις ερωτήσεις τους να διαλευκάνουν αυτή την κάπως σκοτεινή υπόθεση. Τον κ. κατηγορούμενο και τους υπερασπιστές του που με αξιοπρέπεια και πλήρη σεβασμό στο δικαστήριο προσπάθησαν να φωτίσουν την υπόθεση σε ένα πρωτοφανές κλίμα. Δυστυχώς μάλλον αποτελείτε την εξαίρεση και ελπίζω να αποτελέσετε παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Ευχαριστώ και τους δημοσιογράφους που με υποδειγματική διακριτικότητα άσκησαν τα καθήκοντά τους, τους επιμελητές και την προϊσταμένη ορόφου, καθώς και τους αφανείς εργάτες αυτής της διαδικασίας”.

Όπως εξήγησε, το δικαστήριο διακόπτει για τις 24 Μαρτίου, και όχι για τις 25, γιατί “είναι αργία και θα έχουμε γιορτές και πανηγύρια".

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου έχει προτείνει την ενοχή του πρώην υπουργού για τα αδικήματα της απόπειρας απιστίας και νόθευσης εγγράφου.

"Ο κατηγορούμενος έχει τελέσει τις πράξεις για τις οποίες έχει παραπεμφθεί ενώπιον σας", υπογράμμισε στην αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός.