Χαρδούβελης:Έφερα περισσότερα χρήματα από αυτά που έστειλα έξω

«Έχω φέρει περισσότερα χρήματα στη χώρα απ' όσα έχω βγάλει» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, σχολιάζοντας το θέμα που δημιουργήθηκε για το ζήτημα των εμβασμάτων που έστειλε στο εξωτερικό.

Μιλώνας στον ΣΚΑΪ διευκρίνισε ότι την περίοδο κατά την οποία έβγαλε τα χρήματα του στο εξωτερικό, επικρατούσε μία διαφορετική κατάσταση, ένας διαφορετικός ΣΥΡΙΖΑ, μία διαφορετική Ευρώπη, και προσέθεσε ότι διατηρεί τα χρήματα του σε αμοιβαία κεφάλαια στην Αμερική.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα για το οποίο εγκαλείται, διευκρίνισε ότι δεν έχει λάβει επιστολή από τον Π. Νικολούδη, αλλά ενημερώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης. Υποστήριξε επίσης ότι ως ο τότε προϊστάμενος του πολιτικού γραφείου του Λουκά Παπαδήμου δεν ενέπιπτε σε αυτούς που έπρεπε να κάνουν δήλωση.

Όσον αφορά στο «email Χαρδούβελη», δήλωσε ότι «έπρεπε να γίνει μία μελέτη για το ασφαλιστικό» και πως «δεν προβλεπόταν καμία περικοπή συντάξεων». 

«Την ίδια πρόβλεψη έχει υπογράψει και η νυν κυβέρνηση στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου» δήλωσε, ενώ για το θέμα των επικουρικών συντάξεων επανέλαβε ότι είχαν θεσμοθετηθεί και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο email.

Ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή του ΦΠΑ που προβλεπόταν στο email, επιβεβαίωσε ότι προβλεπόταν αύξηση του ΦΠΑ των ξενοδοχείων από το 6,5% στο 13% επειδή οι ξένοι προέβλεπαν δημοσιονομικό κενό ύψους περίπου 2,6 δισ. από τον Οκτώβριο.