Η αλήθεια για την Μ. Ξενογιαννακοπούλου και το ΣΥΡΙΖΑ

Όλο και πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Με άρθρο της στην "Αυγή της Κυριακής" η κ. Ξενογιαννακοπούλου ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και τονίζει ότι: "Η αντίληψη του «καλού παιδιού» που άνευ όρων λαμβάνει μέτρα και στη συνέχεια ζητά επιβράβευση, οδηγεί τη χώρα μας σε συνεχώς δυσμενέστερη θέση, και υποκαθιστά την στρατηγική εξόδου από την κρίση με ένα ατέρμονο αγωνιώδες κυνήγι της επόμενης δόσης", κάτι που κινείται στη λογική όσων είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σημειώνει ακόμη ότι: "Σήμερα, απαιτείται εναλλακτική πρόταση και αλλαγή πολιτικής. Απαιτείται μακροπρόθεσμη στρατηγική εξόδου από την κρίση και σθεναρή διαπραγμάτευση τόσο για τη χώρα μας όσο και τη συνολική Ευρωπαϊκή προοπτική. Όσοι αυτοαναγορεύονται ως οι γνήσιοι και μοναδικοί «ευρωπαϊστές»  που επιδιώκουν την συγκρότηση ενός δήθεν Ευρωπαϊκού μετώπου ως μανδύα εγκλωβισμού στον αδιέξοδο μονόδρομο της κρατούσας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αποδυναμώνουν και τελικά υπονομεύουν τόσο την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας  μας, όσο και την προοπτική αλλαγής πλεύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

Κύκλοι της Κουμουνδούρου τονίζουν στο news.gr, αναφορικά με περιπτώσεις "μεταγραφών" από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και... αριστερά, ότι "είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με ανθρώπους από άλλα κομματα, αρκεί να μην έχουν εμπλακεί την τελευταία τριετία ενεργά με το Μνημόνιο".

Το "φλερτ" της Κουμουνδούρου με τα κόμματα του πολιτικού χώρου του Κέντρου και της Αριστεράς έχει να κάνει με την ευρεία εκλογική δεξαμενή, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, την οποία δε θέλουν να αφήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ "βορά" στον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία.

Στην περίπτωση ωστόσο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού η πρώην υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ θεωρείται από τα στελέχη που βρέθηκαν πολύ κοντά στο Γιώργο Παπανδρέου, γεγονός που εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει σημαντικές αντιδράσεις στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ, δυσχεραίνοντας το έργο της "συσπείρωσης" που επιχειρείται με τη μετατροπή του σε ενιαίο κόμμα στο συνέδριο του ερχόμενου σαββατοκύριακου. Παράλληλα πολλοί θέτουν θέμα αξιοπιστίας του κόμματος στην αντιμνημονιακή γραμμή του και του αρνητικού αντίκτυπου που μπορεί να έχει μία τέτοια μεταγραφή στο εκλογικό σώμα.

Συγκεκριμένα για το άρθρο της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, κύκλοι της Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι "πρόκειται για το δεύτερο άρθρο της που δημοσιεύεται στην Αυγή. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευθεί άρθρο του πρώην υπουργού της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, το οποίο εκκρεμεί εδώ και ημέρες. Θέλουμε μία Αυγή να ακούγεται μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ ή μία ανοιχτή επικοινωνία με ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας;" καταλήγει με νόημα ανώτατο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα ωστόσο με ασφαλείς πληροφορίες του news.gr, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ "καλοβλέπει" τη μεταπήδηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις διερευνητικές συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει από πριν την επιστολή αποχώρησής της από την Ιπποκράτους.