Κουβέλης: Μην κάνουμε μικροπολιτική με την Προεδρική Εκλογή

Έκκληση για εθνική συννενόηση έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Επανήλθε στη φρασεολογία της εθνικής συνεννόησης και επαναδιαπραγμάτευσης των προγραμμάτων στήριξης με τους εταίρους ο Φώτης Κουβέλης, μία εβδομάδα μετά τη συζήτηση στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

"Οι εθνικές εκλογές είναι μια δημοκρατική διαδικασία. Δεν πρέπει να εξορκίζονται ως το απόλυτο κακό", είπε το Σάββατο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ", στη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε όμως ότι "η χρονικά προσδιορισμένη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν πρέπει να μετατραπεί σε εργαλείο μικροπολιτικών σχεδιασμών".

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε αιχμές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι "εύκολες και μαγικές λύσεις βεβαίως δεν υπάρχουν".

"Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει με μια υποτιθέμενη εύκολη προσφυγή στις αγορές. Η απαγκίστρωση από το μνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από την κατάργηση του με ένα νόμο. Το λέγαμε και το λέμε χωρίς ταλάντευση", τόνισε.

"Είναι ανάγκη όλες οι πολιτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης, με όλες τις διαφορές και τις αντιθέσεις τους, να συζητήσουν και να διεκδικήσουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Πρέπει ταυτόχρονα να διεκδικηθεί ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα με ενίσχυση των δημοσίων επενδύσεων και παροχή εγγυήσεων και ρευστότητας στην αγορά. Η διεκδίκηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση στο εσωτερικό της χώρας", σημείωσε.