Νίκος Παππάς: Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν βοηθός χασάπη

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν "βοηθός χασάπη" και ο κόσμος στις εκλογές πρέπει να "απαντήσει καταλλήλως σ' εκείνους που έστησαν το χασάπικο", λέει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Με αυτή την αιχμηρή γλώσσα μιλά για την κυβέρνηση ο κ. Παππάς. "Η τρόικα είναι σε αποδρομή. Θα τελειώσει σύντομα. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε κυβέρνηση που συμπεριφέρεται σαν βοηθός χασάπη. Ενόψει ευρωεκλογών, ο κόσμος πρέπει να απαντήσει καταλλήλως. Να απαντήσει αν κατάλληλος είναι ο εκλεκτός της Μέρκελ ή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο Νίκος Παππάς στηρίζει την υποψηφιότητα Βουδούρη και ρίχνει βέλη για τη διόγκωση του θέματος στη Νέα Δημοκρατία: "Η διαπλοκή και η Νέα Δημοκρατία θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ απομονωμένο και χωρίς συμμάχους. Γι' αυτό και βροντοφωνάζουν "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος" και όταν συμμαχεί, κάνουν τα πάντα για να του σπάσουν τη συμμαχία".

Ο κ. Παππάς, στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, αρνείται ότι ο κίνδυνος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατραπεί σε ένα νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει κίνδυνος να γίνει νέο ΚΚΕ.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζει "ιστορικό λάθος" τη γραμμή του ΚΚΕ και δίνει έμμεση απάντηση στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματός του, Παναγιώτη Λαφαζάνη στα περί "νέας Βάρκιζας". "Να μην ανησυχεί κανείς. Δεν υπάρχει ούτε κίνδυνος για "Βάρκιζα", ούτε κίνδυνος για "βρώμικο '89". Από την άλλη, βέβαια, δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε και για "Λιτόχωρο" (σ.σ.: απ' όπου ξεκίνησε ο Εμφύλιος)".