Σκυλακάκης: Να μπει τέλος στο “πλυντήριο” της διαφθοράς

Να επανακριθούν οι υποθέσεις αθώωσης επιόρκων και να δοθεί τέλος στη διαφθορά, ζητά ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Θόδωρος Σκυλακάκης, με αφορμή τις καταγγελίες του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή στον ΣΚΑΪ, για «πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων» από την καθυστέρηση υλοποίησης του νόμου περί πειθαρχικών συμβουλίων.

Όπως τονίζει ο κ. Σκυλακάκης «την ώρα που η κ. Μέρκελ δηλώνει στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι στην Ελλάδα ''η απάτη και διαφθορά …δεν έχουν ακόμη τεθεί υπό έλεγχο'', η εικόνα της χώρας (έναντι καλόβουλων και κακόβουλων) και η όποια μεταρρυθμιστική προσπάθεια, υπονομεύονται από το ξέπλυμα των υποθέσεων διαφθοράς, που καταγγέλλει ο ίδιος ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, χωρίς κανείς να αντιδρά. Ο κ. Ρακιντζής μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ για ''πλυντήριο αθωωτικών αποφάσεων'' από την καθυστέρηση υλοποίησης του νόμου περί πειθαρχικών συμβουλίων».

Ο κ. Σκυλακάκης σημείωσε ότι «ο νόμος Ρέππα για τη δημιουργία των νέων πειθαρχικών συμβουλίων (με συμμετοχή δικαστικών) δημοσιεύθηκε στις 14 Μαρτίου του 2012. Προέβλεπε ρητώς την υποχρέωση συγκρότησής τους εντός τριμήνου, δηλαδή μέχρι τις 14 Ιουνίου. Πέρασε επτάμηνο και τα Πειθαρχικά δεν έχουν ακόμα συγκροτηθεί. Ενδιαμέσως λειτουργούν τα παλαιά και τακτοποιούν καταλλήλως τις διάφορες υποθέσεις δημιουργώντας διοικητικά δεδικασμένα».