Βορίδης: Κέντρα εξουσίας θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση

Σε "κέντρα και του εσωτερικού και του εξωτερικού" αποδίδει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης τις προκλήσεις Τσίπρα προς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσουν τα επικείμενα νομοσχέδια.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε "πρόκληση" και "απαράδεκτη σε πολιτικό επίπεδο" την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα είναι ενταγμένη μέσα σε μια γενικότερη στρατηγική που αναπτύσσεται από κέντρα και του εσωτερικού και του εξωτερικού", δήλωσε.

Αυτό που έκανε αίσθηση στις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη είναι η άποψή του ότι "τα κέντρα εξουσίας που πιστεύουν σε αυτή τη διεργασία, θέλουν οπωσδήποτε να εμπλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κυβερνητικό σχήμα".

"Κατά τη γνώμη μου υπάρχει μία άποψη που λέει ότι η πολιτική αυτή, εφαρμοζόμενη από μία κυβέρνηση που κορμό της έχει τη Νέα Δημοκρατία, δεν έχει την αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε να έχει και πρέπει οπωσδήποτε, για να είναι αποτελεσματική αυτή η πολιτική που ακολουθείται σήμερα, να στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή και από την Αριστερά, για να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή νομιμοποίηση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

"Είναι οργανικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας ο πλουραλισμός απόψεων. Δεν μπορεί λοιπόν να υπερβούμε όλες μας τις ιδεολογικές διαφορές, όλες μας τις πολιτικές διαφορές, όλες μας τις ιστορικές διαφορές προκειμένου να στηριχθούν σε ένα συγκεκριμένο καμβά συγκεκριμένες πολιτικές", πρόσθεσε, ωστόσο.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη όσοι υποστηρίζουν αυτή τη θέση θέλουν "να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση στη χώρα, να δημιουργηθεί κλυδωνισμός στην κυβέρνηση, να οδηγηθεί ενδεχομένως η χώρα σε εκλογές και στις εκλογές αυτές να φτιαχτεί ένα σχήμα στο οποίο θα υπάρξουν συνεργασίες ενός ευρέως φάσματος που θα είναι μέσα και ένα τμήμα της Αριστεράς, προκειμένου να εμπεδωθεί με καλύτερο τρόπο αυτή η πολιτική".