Δεσμοί αίματος της Χρυσής Αυγής με τους Γάλλους εθνικιστές

"Ομογάλακτη" της γαλλικής ακροδεξιάς οργάνωσης Εθνικιστική Νεολαία που ενοχοποιείται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου φοιτητή Κλεμάν Μερίκ στο Παρίσι είναι η Χρυσή Αυγή.

Το όνομά της "φιγουράρει" πρώτο στον κατάλογο που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα των Γάλλων εθνικιστών, ανάμεσα σε άλλους "Ευρωπαίους συντρόφους" της, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής".

Κατά τη συνήθη πρακτική τους, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αρνούνται κάθε σχέση με τους Γάλλους ομοϊδεάτες τους. Ωστόσο, η πραγματικότητα ξεδιπλώνεται μέσα από τα προσωπικά προφίλ στα κοινωνικών μέσα δικτύωσης των μελών της "επαναστατικής", όπως τη χαρακτηρίζουν, Εθνικιστικής Νεολαίας.

Η συγκεκριμένη οργάνωση είναι ένα πρώην μέλος του Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που κληρονόμησε η Μαρίν Λεπέν από τον πατέρα της, Ζαν Μαρί.

Η επίσημη γαλλική ακροδεξιά παράταξη είναι γνωστή για τον αντισημιτισμό της, την άρνηση του Ολοκαυτώματος, την αποστροφή προς τους μετανάστες και τους ομοφιλόφιλους και κυρίως, για τη θέση της κατά της "κακής Ευρώπης", που επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας.

Ένας από τους ιδρυτές της οργάνωσης Εθνικιστική Νεολαία, ο Αλεξάντρ Γκαμπριάκ ανακοίνωσε το Δεκέμβριο του 2012 ότι θα έρθει στη χώρα μας για να συναντήσει τους "Έλληνες Νεοναζί της Χρυσής Αυγής".

Πράγματι, έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα στις 21 Δεκεμβρίου και έμεινε συνολικά τέσσερις ημέρες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, επισκέφθηκε, όπως έγραψε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, τη Βουλή και την Ακρόπολη και συμμετείχε στη διανομή τροφίμων που έγινε παραμονή Χριστουγέννων στον Πειραιά.