Αβραμόπουλος: Σε δέκα χρόνια η κρίση θα είναι μία κακή ανάμνηση

Συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, δημοσιεύει η καναδική εφημερίδα Ottawa Citizen, με τίτλο “Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει τα σχέδια της ανάπτυξης”, στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα ΥΠΕΞ στον Καναδά.

Στη συνέντευξη, ο υπουργός Εξωτερικών υποστηρίζει ότι η σημερινή κρίση σε δέκα χρόνια θα είναι “μία ανάμνηση η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και με ευημερία μέλλον”.

Ο κ. Αβραμόπουλος προέβλεψε ότι η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει αναμορφώσει τις κρατικές της δομές και θα έχει θέσει ισχυρές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία, αλλά για να είναι επιτυχή θα πρέπει να συνοδεύονται από επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απασχολημένη με την προώθηση των ξένων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες, όπως φαίνεται από την πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος.

Αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, τόνισε ότι η Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο προωθεί τη συνεργασία υπηρεσιών διοικητικής μεταρρύθμισης, οικονομίας, δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης και στοχεύει στην αποτροπή, διάγνωση καθώς και παραπομπή των φαινομένων διαφθοράς.

Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε επίσης ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς των δύο χωρών, ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.

Ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τέλος τους Καναδούς να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και κάλεσε τις καναδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι επιθυμεί ο Καναδάς να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη νέα ελληνική οικονομία που δημιουργείται.