Αβραμόπουλος: Ενωμένοι οι Έλληνες θα βγουν από την κρίση

Με την ηγεσία και τα μέλη της ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο υπουργός εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στον Καναδά.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του που παραβρέθηκε στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο, καθώς με την παροικία του Μόντρεαλ συνδέεται στενά από τις μέρες που ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παραδέχθηκε ότι η εικόνα της Ελλάδας την τελευταία τριετία έχει πληγώσει τον οικουμενικό Ελληνισμό και η αξιοπρέπεια της χώρας έχει τραυματισθεί.

Διαβεβαίωσε ωστόσο πως η κατάσταση αλλάζει, καθώς η τρικομματική κυβέρνηση αντανακλά το κλίμα ενότητας της χώρας, ενώ προχωράει σε ταχύτατες αλλαγές για να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της και να βάλει τις βάσεις για τη νέα Ελλάδα που θα μας κάνει όλους υπερήφανους και που θα ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. Σημείωσε, ακόμα, πως από το διεθνές πεδίο έρχονται μηνύματα αισιοδοξίας, η Ελλάδα έχει διασφαλίσει τη θέση της στην Ευρωζώνη και ανακτά την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι ενωμένοι οι 'Ελληνες θα βγουν από την κρίση, ότι δεν πρέπει να διολισθήσει η κοινωνία, ενώ επισήμανε πως ο Οικουμενικός Ελληνισμός θα παίξει πάλι σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της χώρας. Κάλεσε Καναδούς και Ελληνοκαναδούς επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, η οποία παρά την κρίση χρέους αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως είπε.

Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ελληνοκαναδικού Επιμελητηρίου και του Ελληνικού Επιμελητηρίου του Μόντρεαλ, παρουσία του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτη Μίχαλου, ο οποίος συνόδευε τον υπουργό Εξωτερικών στο Τορόντο και το Μόντρεαλ.