Γεννηματά: Ο Ερντογάν να πολιτευθεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες

"Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και θέλουμε για την πατρίδα μας μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση", ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Με ένα σχόλιο τόσο για το τουρκικό δημοψήφισμα όσο και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Σύμη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Και πρώτα για το δημοψήφισμα, «τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Ερντογάν να πολιτευθεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες. Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και θέλουμε για την πατρίδα μας μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας για την εσωτερική πολιτική σκηνή:

«Δε μας ταιριάζει εμάς η παραίτηση και η συνθηκολόγηση ηττημένου. Δε θα συμβιβαστεί ποτέ η Δημοκρατική Παράταξη με αυτή την αντίληψη. Υπάρχει πραγματική ελπίδα. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση και δουλεύουμε για αυτήν, το σχέδιο «Ελλάδα» που θα παρουσιάσουμε στο συνέδριό μας. Γι' αυτό καλούμε όλους τους προοδευτικούς πολίτες να ενώσουν τη δύναμή τους με τη δική μας. Να ξανακάνουμε την Δημοκρατική Παράταξη μεγάλη, για να δυναμώσουμε τη χώρα».

Ευχαριστώντας εξάλλου τους κατοίκους του φιλόξενου νησιού για την υποδοχή τους, η Φ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι «κάθε γωνιά αυτού του νησιού είναι και μια γλυκιά ανάμνηση που μας δένει αλλά και ένα θετικό έργο του ΠΑΣΟΚ για τη Σύμη. Εδώ στη Σύμη, την ακριτική, η καρδιά της Ελλάδας χτυπά πιο δυνατά».