Βίτσας: Τα σύνορά μας είναι απαραβίαστα και αδιαπραγμάτευτα

“Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, δεν μας δόθηκε από κάποιους αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και πολλές θυσίες", υπογραμμίζει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία, με αφορμή το σημερινό “θερμό” επεισόδιο στα Ίμια, έστειλε από την Ξάνθη ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ξεκαθαρίζοντας πως “τα ελληνικά σύνορα, χερσαία, θαλάσσια και εναέρια είναι και θα είναι απαραβίαστα και δεν πρόκειται να τα βάλουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης”.

“Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, δεν μας δόθηκε από κάποιους αλλά κατακτήθηκε με αγώνες και πολλές θυσίες, διαχρονικά του ελληνικού λαού. Οι όποιες συνθήκες ήρθαν να επικυρώσουν το αποτέλεσμα αυτών των αγώνων”, σημείωσε ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας: “Η αμφισβήτηση των συνθηκών που ορίζουν τα σημερινά σύνορα στην περιοχή μας από αυτούς που εκφράζεται δεν αποτελεί ένδειξη δύναμης αλλά αδυναμίας”.

Και κατέληξε: “Για την Ελλάδα αποτελεί δύναμη, οι άνθρωποί της, η ιστορία της, η φιλειρηνική πολιτική που ασκεί, η πολιτική φιλίας και συνεργασία με τις άλλες χώρες και πάνω απ’ όλα η πολιτική σεβασμού των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και η τήρηση και ο σεβασμός των βασικών αρχών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όχι μόνο για τους Έλληνες πολίτες αλλά για κάθε άνθρωπο”.