Γιούνκερ: Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα

Με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο και επίτροπο για το ευρώ και τη Νομισματική Ένωση, Βάλντις Ντομπρόβσκις, και με τον αντιπρόεδρο και αρμόδιο επίτροπο για το επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, Γιούρκι Κατάινεν, συναντήθηκε διαδοχικά σήμερα στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της ΝΔ, αποτελούμενη από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, τη Μαρία Σπυράκη και τον Γιώργο Κύρτσο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις συναντήσεις με τον πρόεδρο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβσκις τονίστηκε εκ μέρους των ευρωβουλευτών η σταθερή και αταλάντευτη προσήλωση των Ελλήνων στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπογραμμίστηκε, επίσης, η επιτακτική ανάγκη να υπογραφεί άμεσα συμφωνία μεταξύ της χώρας μας και των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού, να αποκατασταθεί η ομαλότητα και να οδηγηθεί η Ελλάδα σε ένα πλαίσιο οικονομικής σταθερότητας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διαβεβαίωσε τους Έλληνες ευρωβουλευτές ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και να δοθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.