Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν, στη διάρκεια της συνάντησής τους την Παρασκευή στην Αγία Πετρούπολη, την κατάσταση στην Ελλάδα και την πορεία της υλοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου, που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, δήλωσε ο βοηθός επί διεθνών ζητημάτων του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσακόφ.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας “είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα”, παρατήρησε ο κ. Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση. “Θα συζητηθεί -και ο Έλληνας (σ.σ. πρωθυπουργός), μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα”, πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ.

Σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο κ. Ουσακόφ επεσήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, που θα γίνει στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, “διάφορα ζητήματα θα συζητηθούν”.

“Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα”, πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ, άλλοτε πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.